Наставља се третман сузбијања комараца

Нема коментара Share:

24.07.2023.
Екипе Сектора екологије и унапређења животне средине Јавног комуналног предузећа „Градска чистоћа” настављају сутра акцију сузбијања одраслих јединки комараца на територији града Београда уређајима са земље, саопштено је из ЈКП-а „Градска чистоћа”.

Екипе „Чистоће” вршиће од 18 часова до поноћи третман сузбијања одраслих јединки комараца на следећим локацијама: Ада Међица, Ада Циганлија и Макиш, насип од Дунавца ка Јабучком риту, Оповачки дунавац, Дунавац, Прелив, Бесни Фок, Врбовски, Ковилово, Јабучки и Глогоњски рит, насип од Дунавца ка Врбовском, насип од Панчевачког моста ка Црвенки, Црвенка, Јојкићев дунавац, Лотосова и Стара Борча, насип од Панчевачког моста ка Малом рају, Мали рај, Азилантски центар, Котеж 1, 2 и 3, Борча 1 и 2, Борча преток, Мали збег, Падинска скела, Индустријска зона, Грга Андријановић, Сава Ковачевић, Вишњица, Вишњичка бања 1 и 2, Овча, Пут за Овчу 1 и 2, Партизански блок. Третман ће се спровести уколико временски услови буду то дозволили.

Препарати које екипе ЈКП-а „Градска чистоћа” користе за третман сузбијања комараца регистровани су од стране Министарства за заштиту животне средине и уписани у Привремену листу биоцидних производа, те грађани немају разлога за страх.

Обавештавају се грађани да уколико примете повећану бројност комараца на одређеном локалитету, о томе могу да обавесте Сервисни центар Града Београда на број телефона 11-0-11 радним данима од 7 до 22 часа, и суботом од 8 до 14 часова.

Апелује се на суграђане да екипама које изводе третмане сузбијања комараца омогуће несметан рад, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција на локацијама где се обавља сузбијање комараца.

Извор текста и фотографије: http://www.beograd.rs

Претходна вест

Уклоњeни графити са постамента споменика кнезу Михаилу

Следећа вест

Екипе „Чистоће” у недељу и понедељак настављају третман сузбијања комараца

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *