Нова школска година у комплетно обновљеној и дограђеној школи „Светислав Голубовић Митраљета”

Нема коментара Share:

Испуњено је обећање дато родитељима да ће до 1. септембра бити готови сви радови на комплетној реконструкцији и доградњи Основне школе „Светислав Голубовић Митраљета” у Батајници. Ђаци нову школску годину почињу у светлим и модерним учионицама потпуно обновљене школе, која сада има много већи простор, опремљен по највишим стандардима и са најсавременијим училима, изјавио је градски секретар за инвестиције Лука Петровић. 

– Деца ће имати услове за учење, образовање, бављење спортом, здравствену заштиту, али и максималну безбедност. На располагању им је 30 најсавременијих учионица опште и кабинетске наставе, за продужени боравак и предшколску наставу. Ђаци ће имати дистрибутивну кухињу са трпезаријом, библиотеку са читаоницом, медијатеку, зубарску ординацију и амбуланту, фискултурну салу са пратећим просторијама и све што је потребно за квалитетно образовање. Важно је рећи и да је објекат је у потпуности прилагођен особама са посебним потребама – истакао је Петровић.

Према његовим речима, изграђени су нoви спортски терени са пратећим мобилијаром и замењена je ограда на комплетној парцели објекта.

Радовима на реконструкцији и доградњи објекта обухваћена је санација темеља постојећег објекта, затим надзиђивање још једне етаже, доградња новог дела објекта, израда крова фискултурне сале, новог улаза, замена комплетне фасадне и унутрашње столарије, израда нове фасаде на целом објекту школе, као и уградња лифта. Такође, урађене су нове инсталације водовода и канализације, као и електроенергетске, телекомуникационе и сигналне инсталације. То се пре свега односи на дојаву пожара, систем видео-надзора, систем дистрибуције телевизијског сигнала и систем разгласа. Реконструкција обухвата радове и на термотехничким инсталацијама, обнову постојећих саобраћајница и паркинга и спољно уређење са озелењавањем у школском дворишту.  

– Водили смо рачуна и о еколошким условима и економичности, тако да је током обнове објекта школе извршена и замена постојећег енергента – лож-уља природним гасом. Постављена је нова јавна расвета на простору целог школског дворишта и спортских терена. Укупна површина објекта након реконструкције и доградње износи 5.188 метара квадратних, а уговорена вредност свих радова износи 340.746.000 динара, без ПДВ-а – прецизирао је Петровић.

Основна школа „Светислав Голубовић Митраљета” изграђена је 1969. године. Када је реч о квалитетним условима за образовање и свим потребним безбедносним условима, постојећи објекат није задовољавао потребе великог броја ђака.

– Урађено је све како би ђаци ове школе могли да наставе образовање у најбољим условима, а они који тек почињу школовање били поносни на своју модерну школу – закључио је Лука Петровић.

Извор текста и фотографије: http://www.beograd.rs

Претходна вест

На тргу испред ГО Звездара нова акција добровољног давања крви

Следећа вест

Отворен нови објекат ученичког дома Пољопривредне школе ПК „Београд”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *