Шапић отворио спортску халу и новоизграђени Центар за смештај деце и омладине ометене у развоју у Барајеву

Нема коментара Share:

Градоначелник Александар Шапић отворио је данас новоизграђени Центар за смештај деце и омладине ометене у развоју у насељу Гај, у оквиру посете општини Барајево. Он се данас обратио званицама на Свечаној академији поводом обележавања Дана општине и након тога обишао завршне радове прве фазе на Спортско-рекреативном центру „Барајево”.

Градоначелник је рекао да је Центар за смештај деце и омладине ометене у развоју спреман да у пуном капацитету прими све кориснике.

– Деца и млади имаће модерни простор, на који можемо да будемо поносни, како Град Београд – Општина Барајево тако и држава Србија. Мислим да ретко која земља у региону и шире може да се похвали овако опремљеним објектом. Зато ми је изузетно драго да као градоначелник могу да отворим овај објекат намењен осетљивим категоријама нашег друштва. У временима када се стално прича о неким великим мегаломанским стварима, често заборавимо на оне који без помоћи друштва и свих нас просто не могу сами, а то су деца ометена у развоју за коју овакве установе и постоје – рекао је Шапић, који је запосленима, руководиоцима, корисницима, деци, младима и њиховим родитељима пожелео да уживају у овом објекту и да га користе на најбољи могући начин.

Према његовим речима, локација на којој се налази овај центар можда је једна од најлепших у Београду, јер је близу града, а утисак је као да сте у срцу Шумадије.

Градоначелник је овом приликом обишао и Спортско-рекреативни центар „Барајево”, који ће бити отворен средином октобра.

– Спортска сала је мултифункционална и изгледа заиста величанствено. Први пут ће становници Барајева и они који долазе овде имати салу каква доликује становницима града. Уколико будемо обезбедили ствари које постоје и у централним градским општинама, а хоћемо, Барајево локацијски, са својим природним каракеристикама, имаће заиста потенцијал да постане једна од најатрактивнијих локација за живот у нашем граду – истакао је Шапић.

Градоначелник је најавио да ће на јесен овде бити постављен камен темељац за изградњу отвореног базена, касније и затвореног, те да ће се градити и амбуланта, што ће суштински променити перцепцију не само овог дела већ и читавог Барајева.

– Наставићемо да радимо. Трудићу се да у следећих неколико месеци обиђем што више таквих општина, јер мислим да поред многобројних улица које смо почели још прошле године да радимо, како бисмо житељима омогућили услове које имају и грађани у центру града, живот на ободима града може да има много веће предности. Они који живе у приградским општинама убудуће неће бити у подређеном, већ у повлашћеном положају – рекао је градоначелник.

Председник општине Барајево Слободан Адамовић поновио је да ће мултифункционална спортска хала са пословним објектом средином октобра бити предата грађанима на коришћење, те да се тада завршава прва фаза спортског комплекса.

– Уз велику помоћ Града Београда, средином октобра ћемо положити камен темељац за почетак друге фазе радова у оквиру које ће се градити затворен и отворен базен. Барајево је била једина општина у Београду која до сада није имала спортску халу, а ни базен. Захваљујући Граду Београду, Секретаријату за социјалну заштиту и мојим сарадницима, Центар за смештај деце и омладине ометене у развоју је завршен. Тиме смо деци омогућили бољи и угоднији живот – нагласио је Адамовић.

Извор текста и фотографије: http://www.beograd.rs

Претходна вест

Отворен нови објекат ученичког дома Пољопривредне школе ПК „Београд”

Следећа вест

Почиње продаја улазница за 57. Битеф

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *