Екипе „Чистоће” настављају акцију сузбијања комараца

Нема коментара Share:

18.06.2024.
Екипе Сектора екологије и унапређења животне средине ЈКП-а „Градска чистоћа” ће и током сутрашњег дана спроводити акцију сузбијања одраслих јединки комараца на територији града Београда уређајима са земље и воде уколико временски услови то буду дозволили, саопштило је ово комунално предузеће.

Екипе „Чистоће” сузбијаће комарце сутра од 18 часова до поноћи, а акцијом ће бити обухваћени следећи локалитети: Ада Међица, Ада Циганлија ка Остружници, Дунавац, Оповачки дунавац, Прелив, Бесни фок, Врбовско, Широка греда, насип Мали рај – Јабучки рит, насип Црвенка – Бесни фок, Батајница, Шангај, Бусије, Угриновци, блокови 44, 45, 70, 70А, Стара Бежанија, Бежанијска коса и Блок 49, Ледине и Сурчин.

Препарати кoje екипе „Чистоће” користе за третман сузбијања комараца регистровани су од Министарства за заштиту животне средине и уписани у Привремену листу биоцидних производа, па грађани немају разлога за страх.

Из овог комуналног предузећа апелују на суграђане да омогуће несметан рад екипама које изводе третмане сузбијања комараца, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција на локацијама где се обавља сузбијање комараца.

Екипе „Градске чистоће” наставиће да спроводе акције сузбијања комараца и у наредним данима уколико то дозволе временске прилике.

Уколико грађани примете повећану бројност комараца на одређеном локалитету, о томе могу да обавесте Сервисни центар Града Београда на број телефона 11-0-11 радним данима од 7 до 22 часа и суботом од 8 до 14 часова, наводи се у саопштењу „Чистоће”.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Усвојено Решење о додели одборничких мандата

Следећа вест

„Градска чистоћа” и сутра спроводи опсежну акцију сузбијања комараца

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *