„Градска чистоћа” и сутра спроводи опсежну акцију сузбијања комараца

Нема коментара Share:

16.06.2024.
Уколико временски услови буду повољни, екипе Сектора екологије и унапређења животне средине Јавног комуналног предузећа „Градска чистоћа” ће и током сутрашњег дана спровести опсежну акцију сузбијања одраслих јединки комараца на територији Београда уређајима са земље и воде.

Екипе „Чистоће” сузбијаће комарце у понедељак, 17. јуна, од 18 часова до поноћи, а акцијом ће бити обухваћени следећи локалитети: насип од Прогара ка Јакову, Ново бежанијско гробље, насеље Соко Салаш, Бојчинска шума, канали у Бољевцима и уз Наутичко село, СЦ „Сурчин”, насеље Кључ, насеље Грмовац, Дорћол, Земун – Горњи град, Земун – Доњи град, насеља Сава Ковачевић, Сутјеска, Бачки Иловик, Калварија, Нови град, потом Војни пут, Алтина, Плави хоризонти, Школско добро, Земун поље, Нова Галеника, насеља Беларица и Економија, Павиљони и Ретензија.

Препарати који се користе за третман сузбијања комараца регистровани су од Министарства за заштиту животне средине и уписани у Привремену листу биоцидних производа, тако да грађани немају разлога за страх. Апелује се на суграђане да омогуће несметан рад екипама које изводе третмане сузбијања комараца, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле. 

Екипе „Градске чистоће” наставиће да спроводе акције сузбијања комараца и у наредним данима уколико то дозволе временске прилике.

Грађани могу да, уколико примете повећану бројност комараца на одређеном локалитету, обавесте Сервисни центар Града Београда на број телефона 11-0-11 радним данима од 7 до 22 и суботом од 8 до 14 сати.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Екипе „Чистоће” настављају акцију сузбијања комараца

Следећа вест

Промена јавног превоза због измештања реке Пештан

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *