Делегација Београда у посети Астани

Нема коментара Share:

06.07.2023.
Делегација Града Београда, коју је предводила заменица градоначелника Весна Видовић, боравила је у Астани поводом 25. годишњице овог града, где је учествовала на Форуму градоначелника.

Заменица градоначелника подсетила је да је 2016. године потписан Протокол о сарадњи Београда и Астане и да од тада наша два града интензивно раде на међусобној сарадњи у многим областима.

– Србија и Казахстан, као и наши председници, Александар Вучић и Касим Жомарт Токајев, имају традиционално добре, пријатељске односе. У прилог добрим односима говори и чињеница да у Астани постоји улица нашег прослављеног научника Николе Тесле, док у Београду постоји споменик великом песнику Жамбилу Жабајеву. Такође, Република Србија имала је свој павиљон на Светској изложби „Експо 2017” у Астани – рекла је Весна Видовић.

Она је подсетила све присутне да ће управо Београд бити домаћин специјализоване изложбе „Експо 2027”.

– Очекујемо да са нама поделите ваша искуства у организацији, а ми вас са радошћу све очекујемо у Београду и већ сада вас позивамо да дођете и посетите изложбу. Бићете добродошли у Србији и у Београду – навела је заменица градоначелника.

Весна Видовић и градоначелник Астане Женис Касимбек обишли су простор у коме је одржан „Експо 2017”, а у коме се сада налази финансијски центар, научнотехнолошки центар и универзитет, и том приликом, као поклон Београда Астани, посадили су дрво.

Видовићева је на Форуму градоначелника у Астани нагласила да Република Србија високо цени што Казахстан подржава територијални интегритет Србије, а тиме и међународно право.

Такође је одржан и званични састанак заменице градоначелника Београда и градоначелника Астане на коме је било речи о даљем унапређењу сарадње између два града.

Поред Весне Видовић, у делегацији Града Београда били су секретар за опште послове Дејан Кесар и подсекретар за образовање и дечју заштиту Игор Раичевић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Осамнаести карневал бродова на Сави

Следећа вест

Уређење центра Батајнице

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *