Започета последња фаза реконструкције Скадарлије

Нема коментара Share:

Главни градски урбаниста Марко Стојчић изјавио је да је у Скадарлији у току последња фаза реконструкције и да се средишњи део улице сада први пут обнавља. Он је рекао да се радови финансирају из градског буџета а да су носиоци радова градска јавна предузећа, тако да није било посебних набавки, већ је у питању редован програм уређења пешачких и саобраћајних површина. 

Стојчић је истакао да се користи период хладнијег времена како би у потпуности била завршена реконструкција Скадарлије. 

– Такође смо искористили ову прилику да уклонимо баште зато што су поједине постављене већ деценијама, а тај посао није урађен у складу са прописима по питању уређења и габарита. Очекујемо да у наредна три месеца буде завршена реконструкција средишњег дела Скадарлије, где се налазе крупнији облуци и коцке, као и бочне стране, то јест тротоари са ситнијим облуцима на којима ће се, као и до сада, налазити баште, али ће то морати да се уради по свим постојећим прописима који важе за Скадарлију. То подразумева и постављање надстрешница, то јест тенди, које такође морају да буду изведене у складу са каталогом урбаног мобилијара, што значи да неће бити могуће затварање бочних страница, застакљивање башта или подизање кровних конструкција. Све наведено значи да ће све баште бити унифициране, а дизајн и пројекат ће бити прилагођени боемској четврти, најважнијем културно-историјском делу Београда када је туризам у питању – рекао је Стојчић.

Он је нагласио да је сада главни акценат на томе да преостали део радова протекне без проблема, како би угоститељи могли неометано да раде. 

– Веома смо пажљиво одабрали период у којем ће радови бити започети, јер смо желели да све крене после новогодишњих и божићних празника. У том тренутку нисмо знали да ли ће ресторани моћи да раде. Радови ће у сваком случају бити окончани до почетка сезоне, а важно је нагласити да ће се, осим завршног слоја крупне коцке, то јест калдрме и облутака, мењати и део водоводне и канализационе мреже, као и део енергетских каблова. Биће засађено неколико нових стабала на местима која су за то предвиђена, а биће уређена и улична расвета. На исти начин уредићемо и део Господар Јевремове улице – поручио је Стојчић. 

Извор: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Град Београд је био у обавези да се одужи Благоју Јововићу

Следећа вест

Интерактивни панел ТОБ-а на реконструисаном Савском тргу

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *