Никодијевић: На Сајму у Хали 3 вакцинација и „спутњиком”, а од сутра и Фајзеровом вакцином

Нема коментара Share:

Председник Скупштине Града Београда Никола Никодијевић саопштио је данас на Београдском сајму да читава процедура вакцинације протиче у складу са очекивањем и да је кроз две хале до сада прошло 50.000 људи. Он је истакао да цео процес траје око 15 минута, од документације до саме вакцинације.

– Велики број грађана долази, али нема већих задржавања. Град Београд је обезбедио све неопходне техничке услове, као и фрижидере, да би се вакцине складиштиле на одређеној температури. У почетку је била доступна само кинеска, али је однедавно у Хали 3 доступна и „спутњик” вакцина, а надам се да ће већ од сутра бити доступна и Фајзерова. Изузетно смо задовољни како се читав процес одвија, и ако овако наставимо, верујем да ћемо веома брзо изаћи из ове ситуације – изјавио је Никодијевић за ТВ Пинк.

Он је додао да од почетка следеће недеље почиње и ревакцинација и да ће дневно бити вакцинисан већи број људи. Из тог разлога је опремљен „Белекспоцентар”, који ће, пре свега, бити доступан Београђанима са леве обале Саве.

– Почеће да ради и Завод за биоциде и одмах након тога почињемо да опремамо и станицу у Борчи, тако да ћемо имати довољно пунктова. Из иностранства нас питају за савете везане за организацију и није им јасно како смо тако ефикасно организовали вакцинацију у Београду – закључио је Никодијевић.

Извор: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: На Београдском сајму данас вакцинација хиљаду возача ГСП-а

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *