Радојичић обишао радове на тргу у оквиру пешачке зоне у Лазаревцу

Нема коментара Share:

18.02.2021.
У оквиру посете општини Лазаревац, градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић је после састанка са руководством Општине Лазаревац обишао радове на једном од тргова који се уређују у оквиру пешачке зоне.

Он је нагласио да је површина овог трга 1.300 метара квадратних, а вредност радова је 24 милиона динара.

– Ускоро ће почети и радови на главном тргу испред Општине, за које је расписан тендер, те чекамо да почнемо са радовима. Када буду завршени радови на тргу, који представљају већу инвестицију, више ће оживети и сам град. Овакви простори олакшавају људима успостављање контаката, једнако као што ови мали тргови оплемењују простор и унапређују живот суграђана. Водимо рачуна о избалансираном развоју општине Лазаревац. Осим ових пројеката, данашњи састанак је ишао у два правца. Пре свега говорило се о унапређењу и улепшавању живота у централном градском језгру, али такође се води рачуна и о изградњи канализације, водовода и путева у рубним деловима општине – рекао је Радојичић.

Председник општине Лазаревац Бојан Стевић истакао је да се очекује наставак радова на изградњи гараже испод „Ерца”, која ће се простирати на четири нивоа, а на врху ће бити „Пијаца” трг са 92 паркинг места.

– Следи почетак радова на платоу испред зграде Општине Лазаревац, где ће бити и подземна гаража. Реализацијом ових пројеката и изградњом стаза у пешачкој зони, значајно ћемо изменити изглед градског језгра – објаснио је Стевић.

Према његовим речима, у току су радови на канализационој мрежи, инфраструктури и водоснабдевању у приградским насељима. Осим тога, 12 сеоских месних заједница добиће игралишта за децу.

Извор: www.beograd.rs

Претходна вест

Радојичић: Постављена још једна рампа за лакше кретање особа са инвалидитетом

Следећа вест

Одржан састанак представника Града Београда и Министарства просвете о набавци таблета и бесплатних дигиталних уџбеника

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *