Весић: У Београду почела вакцинација у селима, вакцинисана већ четвртина одраслог становништва

Нема коментара Share:
Весић: У Београду почела вакцинација у селима, вакцинисана већ четвртина одраслог становништва

11.03.2021.
У Београду је данас у амбулантама руралних делова београдских општина почела вакцинација старијих од 65 година, изјавио је заменик градоначелника Горан Весић.

– Као прва локална самоуправа у Србији, Град Београд је омогућио, у сарадњи са Министарством здравља, вакцинацију особа старијих од 65 година у амбулантама које се налазе у руралним деловима општина. Важно нам је да се старије суграђанке и суграђани, који су се пријавили, вакцинишу у амбулантама које се налазе у месту где живе или барем у непосредној близини – написао је Весић на Фејсбук профилу.

Вакцинација је данас организована у Лазаревцу – амбуланта Брајковац од 9 часова; у Младеновцу – амбуланта у селу Дубона од 10 сати и селу Младеновац од 14 сати; на Вождовцу – амбуланта у насељу Рипањ, од 8.30 сати; у општини Звездара – амбуланта Велики Мокри Луг и здравствена станица Мали Мокри Луг, од 10 до 15 сати.

Наредних дана свакодневно ће бити отварани нови пунктови за вакцинацију, како ниједан грађанин Београда не би остао без вакцине.

Мобилни тимови, које је организовао Град Београд и који су формирани у свим приградским општинама и градским општинама са руралним деловима, свакодневно обилазе старије суграђане од 65 година и помажу им да се пријаве за имунизацију.

– У Београду је са јучерашњим даном вакцинисан сваки четврти пунолетни становник, односно 25,03 одсто популације изнад 18 година. Вакцинисано је 351.214 суграђана. Ревакцинисано је 193.406 људи, односно 13,78 одсто пунолетне популације! Просечна старост вакцинисаних је 62,5 година. Вакцинација и стриктно поштовање постојећих мера једини су пут да се победи епидемија. Не нове рестрикције – написао је Весић на свом Фејсбук профилу. 

Извор: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Нисам задовољан мерама које је усвојио Кризни штаб

Следећа вест

Са представницима ромских координатора одржан састанак на тему имунизације Рома

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *