Градоначелник Радојичић и амбасадор Индије посадили 25 стабала у парку „Ушће” у оквиру акције „Дрво за Београд”

Нема коментара Share:
Градоначелник Радојичић и амбасадор Индије посадили 25 стабала у парку „Ушће” у оквиру акције „Дрво за Београд”

16.03.2021.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић данас je, у оквиру акције „Дрво за Београд”, посадио са амбасадором Индије у Србији Субратом Батачарџијем 25 стабала у парку „Ушће” на Новом Београду. 

Радојичић је рекао да је данашња садња организована и у част 75 година независности Индије, те да је амбасада ове азијске државе тим поводом узела учешће у акцији „Дрво за Београд” и донирала стабла граду Београду. 

– Настављамо са акцијом „Дрво за Београд”. Данас ми је посебно задовољство што у парку „Ушће” имам прилику да заједно са амбасадором Индије посадим 25 стабала која ће наш град учинити зеленијим и здравијим. Током акције „Дрво за Београд” до сада је посађено 1.918 стабала, што је готово половина броја стабала које ЈКП „Зеленило – Београд” посади за годину дана у нашем граду. У просеку, ово предузеће годишње сади око 4.000 стабала. Садњом 25 стабала смањује се концетрација угљен-диоксида у ваздуху за чак 4.000 килограма – рекао је Радојичић. 

Он је додао да је важно да се настави са овом акцијом како би и друге друштвено одговорне компаније, амбасаде, институције и организације, које могу да помогну, учествовале и тако допринеле квалитетнијој заштити животне средине у Београду. 

– Стабло по стабло, дрворед по дрворед, и учинићемо Београд зеленијим и здравијим местом за живот, а све у склопу остварења циља да у Београду имамо 25 одсто зелених површина од укупне територије. Задовољан сам што током акције „Дрво за Београд” сваких неколико дана имамо нову садњу са нашим партнерима који учествују и донирају стабла. Настављамо акцију јер се сезона садње завршава за неколико недеља и убеђен сам да ћемо у будућности имати још већи одзив друштвене заједнице на ову акцију – оценио је градоначелник Радојичић. 

Амбасадор Индије Субрата Батачарџи је захвалио градоначелнику Радојичићу на прилици да учествује у акцији „Дрво за Београд”. 

– Данас садимо стабла у Србији и славимо 75 година независности Индије. Постоји јасна веза између ових догађаја, јер садњом стабала не доприносимо само бољем ваздуху искључиво у Београду и Србији већ и глобално. Емисије угљен-диоксида не припадају никоме, оне су глобални проблем и морамо да се трудимо да достигнемо одрживи развој у свим областима. У Индији је урађено много тога на развоју индустрије и инфраструктуре, али морамо да водимо рачуна о одрживом развоју јер је то једини начин да сачувамо животну средину – рекао је Батачарџи. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Градоначелник Радојичић и амбасадорка Велике Британије посадили нова стабла у акцији „Дрво за Београд”

Следећа вест

Радојичић: Четири јавне зграде у Београду према стандардима енергетске ефикасности

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *