Весић: У Београду данас вакцинисан четиристохиљадити грађанин

Нема коментара Share:
Весић: У Београду данас вакцинисан четиристохиљадити грађанин

18.03.2021.
У Београду је данас вакцинисан четиристохиљадити грађанин, што представља велики успех јер смо постигли да је више од 28 одсто укупне популације пунолетних грађана вакцинисано, изјавио је заменик градоначелника Горан Весић гостујући у Београдској хроници.

– Следеће недеље имаћемо сигурно између 250.000 и 300.000 ревакцинисаних. Током јучерашњег дана, достигли смо то да је у популацији старијих између 65 и 74 године вакцинисано више од 56 одсто, а у популацији старијој од 75 година вакцинисано је 50 одсто. На терену имамо 52 мобилне екипе које помажу људима да се вакцинишу, пре свега у приградским општинама – рекао је Весић.

Навео је пример једног места у Лазаревцу где је захваљујући мобилном пункту вакцинисано 187 особа, а путем еУправе се пријавило само двоје.

– Људима у сеоским срединама је много теже да се пријаве и вакцинишу, али када дођете и питате их да ли то желе, они кажу да хоће, поготово ако се вакцинација обавља ту где живе. Зато сваки дан обилазимо села и вршимо вакцинацију – истакао је заменик градоначелника.

Он је подсетио да је непокретним људима омогућено да се вакцинишу у својим кућама где долазе патронажне екипе, а за слабо покретне организован је превоз до пункта за вакцинацију и назад до куће.

– Вакцинација је једини пут да изађемо из ове кризе, али морамо стриктно да поштујемо постојеће мере и на тај начин омогућимо привреди да ради и да се штити јавно здравље. Данас је председник Вучић најавио нови контигент од два милиона вакцина. Ми смо захваљујући набавци вакцина међу најуспешнијим земљама света. Наш репер нису Немачка, Француска или Италија, већ Израел који је вакцинисао више људи од нас. Ми постављамо стандарде у свету и зато треба да пронађемо наше одговоре на кризу и да спроведемо наше мере које су специфичне за ово поднебље – закључио је Весић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Вeсић: Пoчeлa вaкцинaциja пo прeдузeћимa, свe вишe стaнoвникa се вaкцинишe у oкoлини Бeoгрaдa

Следећа вест

Никодијевић: Настављамо интензиван процес вакцинације на територији града Београда

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *