Весић: Добро је што многи од данас раде, али тражимо да раде сви

Нема коментара Share:
Весић: Добро је што многи од данас раде, али тражимо да раде сви

22.03.2021.
Добро је што према одлуци Владе Србије од данас поново раде скоро све компаније из сектора услуга, рекао је заменик градоначелника Горан Весић гостујући у јутарњем програму ТВ Хепи и додао да ће Град Београд на седници Кризног штаба, која се очекује средином недеље, тражити да се отворе угоститељски објекти и тржни центри.

– Захвалан сам премијерки Брнабић која је поново уложила велики напор да пронађе меру између заштите јавног здравља и потребе да привреда ради. Могу да разумем лекаре који епидемију посматрају само са здравственог аспекта, јер се налазе на првој линији фронта у борби против епидемије. Ипак, епидемија не изазива само здравствену већ и економску и друштвену кризу. Зато мере које се предузимају морају да одговарају потребама здравствене заштите, али и да омогуће да привреда ради. Од данас поново ради већи део компанија у сектору услуга, што Београд тражи од прошле среде када су уведене рестриктивније мере. Добро је да је и угоститељским објектима од данас дозвољена макар шалтерска продаја. Ипак, сматрам да треба дозволити потпуни рад и угоститељским објектима, као и тржним центрима, уз стриктно поштовање епидемиолошких мера. То ћу тражити на седници Кризног штаба која је најављена за средину недеље – рекао је Горан Весић.

Поновио је да је Србија, захваљујући председнику Вучићу, једна од најуспешнијих земаља света у вакцинацији.

– Успешнији смо од Немачке или Француске које имају више заражених и мање вакцинисаних у односу на број становника. Не знам зашто преписујемо њихове мере које су се показале безуспешним. Када их већ преписујемо, зашто нисмо преписали њихове мере којима су уређивали рад ски-центара, већ смо допустили хаос на Копаонику и Златибору, где су кафићи и ресторани радили до јутарњих часова, због чега се повећао број заражених. Можемо да се поредимо са Израелом. Захваљујући председнику Вучићу, Србија је у прилици да буде пример другима, да намеће стандарде и решења и креира нове политике. Зато ми треба да имамо мере које су прилагођене нашој ситуацији, која је боља него у многим земљама света – рекао је заменик градоначелника Београда.

Весић је рекао да излазак из садашње кризе Град Београд види у масовној вакцинацији и строгом поштовању епидемиолошких мера, уз дозволу да привреда нормално ради.

– Од тога не одустајем, јер мој је посао да се борим за Београђане, без обзира на то да ли сам у мањини или већини, односно да ли је то популарно говорити или не – рекао је Весић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Београд ће тражити да све буде отворено у контролисаним условима, уз стриктно поштовање мера

Следећа вест

Радојичић: Град Београд и Општина Сурдулица пружају помоћ породицама деце настрадале у несрећи на Чукарици

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *