Општина Звездара обележава Светски дан здравља

Нема коментара Share:
Општина Звездара обележава Светски дан здравља

05.04.2021.
Oпштина Звездара у сарадњи са Градским заводом за јавно здравље ће обележити Светски дан здравља у среду, 7. априла. У складу са препорукама општинског Савета за здравље програм ће бити реализован од 11 до 13 сати.

На Ђерму, Цветковој и Миријевској пијаци, као и на платоу испред Општине Звездара биће постављени штандови на којима ће заинтересовани грађани моћи да се пријаве за имунизацију и да добију информативни материјал о програмима подршке и помоћи на територији Звездаре у области унапређења здравља и квалитета свакодневног живота. 

На штандовима ће дежурати ученици Медицинске школе „Звездара”, који ће са својим професорима бити доступни грађанима за информације о имунизацији, а такође и чланови Волонтерског сервиса „Звездара” и Црвеног крста „Звездара”.

У наведеном периоду, поред отвореног телефона Саветовалишта за појединце и породице, грађанима ће у Волонтерском сервису „Звездара” бити доступни стручњаци за психосоцијалну подршку. За све који буду дошли у просторије овог сервиса, који се налази у Булевару краља Александра 395, од 11 до 13 сати биће обезбеђен информативни материјал учесника програма, а имаће могућност да се пријаве и за неку од радионица из програма едукације и развијања личних вештина које су од значаја за очување менталног здравља.

Програм обележавања Светског дана здравља биће реализован у складу са актуелним епидемиолошким мерама, саопштено је из Општине Звездара.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Радојичић: Обележавамо 80 година од бомбардовања Београда у Другом светском рату

Следећа вест

Изложбом на Тргу републике обележава се осам деценија од бомбардовања Београда

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *