Весић: Модерни мобилијар ће додатно осавременити Савски трг

Нема коментара Share:

15.05.2021.
Заменик градоначелника Горан Весић рекао је јутрос за ТВ Хепи да је на Савском тргу започето постављање четири врсте клупа будући да на овај трг долази много људи, те постоји разлог да се уређује и доноси потребан мобилијар.

Он је прецизирао да ће на Савски трг бити постављене различите врсте клупа. 

– Из Италије смо увезли 16 клупа. Имамо и клупе направљене од вештачког мермера, које су дело нашег домаћег архитекте Бојана Крстића, а биће их 35, око 70 метара. Такође, на зеленим површинама смо почели да постављамо 18 лежећих клупа на којима ће људи моћи да се одморе или да читају књигу, што није често у нашим парковима, а постоји у многим великим парковима у свету. Уређено је и 35 малих клупа на степеништу одакле се може посматрати споменик. Новим и модерним мобилијаром желимо додатно да осавременимо Савски трг и да ово постане место где ће људи долазити. Савски трг ће свакако постати место које људи посећују не само због споменика Стефану Немањи него и због Музеја историје Србије, који ће бити преуређен у старој железничкој станици. Ово је први наш трг са том врстом мобилијара где људи могу да остану и проведу неко време, а не само да приђу споменику и види отворен музеј – казао је Весић.

Он је овом приликом позвао све да дођу на Савски трг.

– Мени су ове клупе важне и њима се бавим већ месецима зато што је било проблема да дођу из Италије због вируса корона. Сада имате где и да седнете, а ускоро ће према аутобуској станици, која се сели, бити постављен и мали покретан камион где ће моћи да се купи кафа. Биће ту и мали „show room” Музеја града Београда где ће се продавати сувенири и зато имате много разлога да дођете на Савски трг. Биће посађено и 250 нових стабала који ће додатно улепшати овај трг. Такође, важно је да ове клупе чувамо и сигуран сам да ће Београђанке и Београђани то и учинити – рекао је Весић.

Он је истакао да ће иза железничке станице бити метро станица, где ће се укрштати две линије. 

– Ово ће постати место где ће велики број људи да долази. Пре две године трг је био један од најружнијих места у Београду. Савски трг постаје место којим ћемо се поносити јер нема много европских градова овако леп трг – рекао је Весић.

Он се осврнуо и на вакцинацију у Београду и додао да недостаје 47.479 нововакцинисаних како бисмо постигли да буде вакцинисано 50 одсто грађана. Када дођемо до тога, Београд је заштићен град, истакао је Весић.

– Позивам све да се вакцинишу, како би Београд постао једна од ретких метропола у коју ће током лета долазити туристи, али и како би се вратили нормалном животу – закључио је Весић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Прихватилиште за децу Београда обележава Међународни дан породице

Следећа вест

Вакцинација на Земунском кеју

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *