Весић: Решићемо проблем буке у граду

Нема коментара Share:

04.06.2021.
Закон о буци налази се од јуче на јавној расправи и сви који су заинтересовани, без обзира да ли су грађани, удружења која се боре против буке или сами угоститељи, могу да дају своје примедбе и предлоге како бисмо имали најбоља решења, изјавио је заменик градоначелника Горан Весић. 

– У име Града Београда захваљујем министарски животне средине Ирени Вујовић јер је препознала овај проблем и реаговала одмах на предлог Града. Ирена Вујовић је била председница општине Савски венац, чији су становници веома угрожени буком. Она и ја ћемо се током наредне недеље састати са управницима стамбених зграда који су имали највише примедаба због буке, како бисмо им представили решења и чули њихове предлоге – рекао је Весић гостујући у јутарњем програму Студија Б.

Објашњавајући какве ће промене за грађане донети нови закон о буци, Весић је рекао да ће овај проблем бити решен као што је „Око соколово” решило проблем бахатог паркирања.

– Уколико грађани пријаве буку по садашњем закону, на терен излази инспекција која констатује буку и позива овлашћену компанију за мерење буке да закаже излазак и утврди ниво буке. Јасно је због чега никада нико није био кажњен. Наиме, сваки угоститељ у заказано време за мерење прилагоди јачину звука прописима. Сада, по новом закону, сваки комунални милиционер имаће код себе мобилни апарат за мерење буке и моћи ће да реагује одмах – прво, да упозори оне који емитују музику да ниво звука прилагоде прописима а онда и да забрани даље емитовање музике. Након тога ће уследити забрана рада угоститељског објекта или привремено одузимање средства са кога се емитује музика. Бићемо бескомпромисни када је у питању заштита грађана од малтретирања. Зато је доношење закона и позив угоститељима да уложе новац у заштиту од буке и тако себи омогуће да нормално раде, а да не малтретирају своје комшије – рекао је Весић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Слогани Белефа „Београд живи” и „Нови почетак” значе нови живот за Београд

Следећа вест

Весић: Oмогућити ресторанима да имају музику током радног времена

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *