Весић: Можемо да будемо поносни јер од данас постоји песма града Београда

Нема коментара Share:

09.06.2021.
Одборници Скупштине града усвојили су данас Одлуку о песми града Београда, а заменик градоначелника Горан Весић истакао је да је песма „Химна Београду” на неки начин сама себе кандидовала за песму града Београда. 

Он је подсетио да би по Закону о главном граду и Статуту града, који су усвојени 2019. године, требало да Београд има „песму града”. 

– Формирали смо стручну комисију која се бавила избором песме и могу да кажем да тај посао није био превише тежак, будући да је „Химна Београду” нашег песника Танасија Младеновића, за коју је музику написао Миховил Логар. Ова песма је на неки начин сама себе кандидовала и она ће бити извођена на свечаним догађајима које организује Град Београд, наравно уз државну химну. То је још један начин да покажемо да волимо свој град. У „мору” лепих песама које су посвећене Београду, ова се заиста издвојила и можемо да будемо поносни јер ће наш град од данас имати своју песму – рекао је Весић. 

Одборници су на данашњој седници усвојили Извештај Административно-мандатне комисије са Предлогом одлуке о утврђивању престанка мандата одборника Срђана Вучића, односно Извештај Административно-мандатне комисије са Предлогом одлуке о потврђивању мандата одборнику Бисери Пејчић. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Увећани буџет јасно указује на правилан развој Београда

Следећа вест

Весић: Компаније морају да уређују фасаде, Град субвенционише куповину бицикала домаће производње

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *