Планови и одлуке за унапређење заштите животне средине усвојени на данашњој седници

Нема коментара Share:

09.06.2021.
На данашњој седници усвојен је План управљања отпадом Града Београда у периоду од 2021. до 2030. године, Акциони план за зелени град, План квалитета ваздуха у агломерацији Београд, као и Одлука о условима и начину финансирања пројеката од јавног интереса из области заштите животне средине, а које реализују удружења на територији града Београда.

– План управљања отпадом Града Београда од 2021. до 2030. године је похвалила стручна јавност. Његов крајњи аспект је примарна селекција управљања отпадом уз јасне смернице које смеће дефинишу као ресурс. Овај план има краткорочне и дугорочне циљеве у наведеном периоду где се јасно раздваја селекција отада, рециклажа и сама добробит за град Београд – казала је секретарка за заштиту животне средине Ивана Вилотијевић.

Образлажући Акциони план за зелени град и Акциони план за одрживе изворе енергије и климу, Вилотијевићева је рекла да су те планове израдили стручњаци ван градских институција.

– Средства за реализацију ових планова неће бити везана само за буџет Града, већ су укључени републички и европски фондови – појаснила је Иван Вилотејевић.

Говорећи о Плану квалитета ваздуха у агломерацији Београд, навела је да је  у питању документ који се израђује на сваких 10 година. План има 14 циљева, 71 меру и 88 активности, прецизирала је Вилотијевићева.

– Сви наведени документи имају одобрење Министарства за заштиту животне средине. Одржана су два јавна увида у План квалитета ваздуха у агломерацији Београд, што је доказ да је све урађено у комуникацији са грађанима чији су предлози ушли у израду тог документа – указала је ресорна секретарка.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Почетак радова у Улици Сибињанин Јанка

Следећа вест

Одборници усвојили одлуке о оглашавању и извештај о безбедности саобраћаја

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *