Режим уласка моторних возила на гробља

Нема коментара Share:

18.06.2021.
ЈКП „Погребне услуге” апелује на суграђане да за одлазак на гробљe за Задушнице, 19. јунa, уместо својих аутомобила користе градски превоз јер на свим гробљима неће бити дозвољен улазак аутомобила од 7 до 15 сати, саопштено је из овог јавног предузећа.

Капије за улаз моторних возила на гробља биће отворене од 15 до 18 часова.

На Новом, Земунском и Топчидерском гробљу на снази је потпуна забрана уласка за аутомобиле на Задушнице.

Наредног дана, 20. јуна, капије за улаз моторниим возилима на гробља биће отворене од 7 до 19 часова, осим на Новом, Земунском и Топчидерском гробљу. Истог дана, на Ново гробље неће бити дозвољен улазак моторним возилима ни лицима која имају дозволу за улазак на ово гробље.

Посетиоцима који се теже крећу и старијим суграђанима биће обезбеђена три комфорна минибус возила са климатизацијом, која ће их бесплатно превозити на Лешћу, Орловачи и Новој Бежанији, највећим градским гробљима. 

Организовани превоз ће саобраћати у одређеним интервалима од 7 до 15 часова, од улазне капије ових гробаља до најудаљенијих парцела. Осим специјалних минибус возила, на Задушнице посетиоцима гробља ће на Новом, Централном и гробљу Збег од 7 до 15 часова на услузи бити службени аутомобили предузећа, са карактеристичном бордо бојом и логотипом ЈКП „Погребне услуге”.

ЈКП „Погребне услуге” апелује на посетиоце гробаља да приликом посете гробним местима буду опрезни и да се не наслањају на споменике, с обзиром на то да су неки нестручно подигнути, дотрајали и нестабилни, те у случају наслањања и механичког притиска могу пасти и повредити посетиоце гробаља. 

Подсећамо да је у складу са важећим прописима деци млађој од 10 година забрањен приступ гробљима без пратње одраслог лица. Из овог предузећа апелују на посетиоце гробаља да уколико уоче опасност од пада споменика одмах обавесте Управу гробља, а такође и на власнике нестабилних споменика да се у најкраћем року јаве Управи гробља ради договора о санацији споменика. 

У циљу уређења гробаља, у својој надлежности ЈКП „Погребне услуге” нуди решење за стабилност и безбедност надгробних обележја, као и уређење гробних места. Детаљније информације се могу добити на број телефона 011/2071-396 или путем имејла: info@beogradskagroblja.rs.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Бесплатне школе спорта за 62.000 београдских основаца

Следећа вест

Посебна организација саобраћаја због обележавања Дана полиције

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *