Весић: Одржана друга рунда преговора инвеститора и станара Блока 37

Нема коментара Share:

23.06.2021.
Данас смо одржали другу рунду преговора између инвеститора и представника станара Блока 37 у вези могућег решења са изградњом пословног објекта, изјавио је заменик градоначелника Београда Горан Весић.

Он је истакао да две супротстављене стране данас нису успеле да постигну договор и „приближе” ставове, тако да је састанак прошао без помака у преговорима.

– Инвеститор је понудио да смањи спратност зграде према урбанистичком плану из 2016. године, што значи да би зграда имала за две трећине мању квадратуру, уз услов да за разлику буде обештећен од стране Града Београда. Грађани су са друге стране инсистирали на решењу које подразумева да на предметној парцели не буде никакве изградње комерцијалне природе већ да остане зелена површина – рекао је Весић.

Он је додао да је због тренутне немогућности да се постигне договор и једне и друге замолио да се данас уздрже од било каквих активности.

– То значи да инвеститор не започиње радове, а да грађани не одржавају протесте. Надам се да ћемо доћи у ситуацију да у разговорима са инвеститором пронађем адекватно решење које би задовољило обе стране. Да ли ће се и када то догодити, у овом тренутку није познато. Дајем све од себе да пронађемо решење, да заштитимо интересе грађана, али и инвеститора. Мислим да је велика ствар што су протести прекинути и што се ништа не дешава ни по питању изградње, али и чињеница да смо сели за преговарачки сто – поручио је Весић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: У Београду ревакцинисано више од 50 одсто пунолетног становништва

Следећа вест

Весић: Настављамо са уређивањем дечјих игралишта у Земуну

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *