Потписан уговор којим Град Београд заједно са ресорним министарством и грађанима улаже у енергетску санацију

Нема коментара Share:

25.06.2021.
Град Београд и Министарство рударства и енергетике озваничили су данас у Краљеву уговор у вези са јавним позивом о суфинансирању програма енергетске санације стамбених зграда, породичних кућа и станова, који спроводи то министарство и јединице локалне самоуправе. У име Града Београда, уговор је потписала градска секретарка за енергетику Нина Јандрић.    

– По том уговору добили смо десет милиона динара од ресорног министарства, а исто толико у обавези је да обезбеди и Град Београд, што је већ урађено. Укупна средства, дакле, износе двадесет милиона динара, колико ће обезбедити и грађани. Град Београд овај пројекат реализоваће са градским општинама – истакла је Нина Јандрић.

Правила ће дефинисати Министарство рударства и енергетике, а прво ће ићи позив према компанијама које производе столарију, а потом и према грађанима. 

– Реч је о одличном пилот пројекту, који ће бити смерница како ће се убудуће обезбеђивати средства за енергетску санацију зграда, кућа и станова. На овај начин Београд се придружио националном циљу за смањење потрошње топлотне и електричне енергије, и уопште за поспешивање енергетске ефикасности чему стреми читав свет – навела је у изјави за Беоинфо Нина Јандрић. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Радојичић: Обнављањем фасада Београд добија изглед праве европске престонице

Следећа вест

Настављени радови на реконструкцији Улице Сибињанин Јанка

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *