„Дан отворених врата” у ЈКП „Градска чистоћа”

Нема коментара Share:

01.07.2021.
Јавно комунално предузеће „Градска чистоћа” ће у суботу 3. јула организовати „Дан отворених врата” и том приликом наградити 20 малишана чији су радови изабрани као најкреативнији на ликовном конкурсу „Прљаво или чисто, није исто”, саопштавају из овог градског предузећа. Током доделе ће бити представљена и возила предузећа која су брендирана награђеним цртежима.

„Градска чистоћа” отвара капије за све малишане Београда, без обзира на то да ли су учествовали на ликовном конкурсу, да посете предузеће и искористе јединствену прилику да се провозају у омиљеним смећарцима и упознају са људима који брину о хигијени престонице.

– Честитам победницима ликовног конкурса и хвала им што су нам на креативан начин показали како они виде разлику између прљавог и чистог. Драго нам је да нас малишани препознају као важне актере на пољу очувања животне средине и веома нам је важно да и њих укључимо у тај процес, јер је еколошки бонтон нешто што се стиче и гради од малих ногу. Зато су наше едукативне акције најчешће усмерене на најмлађе, јер су управо они највећи потенцијал и носиоци промена у друштву по питању еколошке освешћености. Знамо да им је ова акција омиљена, јер имају прилику да се провозају у возилима која обожавају и виђају свакога дана. Епидемија вируса корона нас је спречила да их током прошле године угостимо и покажемо им шта ми све то радимо. Задовољство ми је да их сада позовем на једно лепо и едукативно дружење. Надам се да ће уживати – рекао је директор ЈКП „Градска чистоћа” Марко Попадић.

Поред вожње возилима ЈКП „Градска чистоћа” у обезбеђеном кругу предузећа, најмлађи Београђани ће моћи да се окрепе здравом ужином, коју за ову прилику обезбеђују „Градске пијаце”, али и да упознају јунаке анимираног цртаног филма „Рециклосауруси”. Малишани ће научити шта је то рециклажа и зашто је важна у процесу заштите животне средине, затим како се правилно одлаже отпад и шта сви можемо да урадимо како бисмо комуналним радницима олакшали тежак и велики посао који обављају.

Малишани ће видети на који начин се чисте и перу београдске улице, упознаће се са људима који брину о хигијени Београда, видеће возила којима се сузбијају комарци, специјализоване електротротинете које користе комунални радници, а моћи ће да покушају и сами да чисте уличним усисивачима, каже се у саопштању ЈКП „Градска чистоћа”.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Настављена контрола превозника са посебним акцентом на рад клима уређаја у возилима

Следећа вест

Мобилна експозитура Банке „Поштанска штедионица” од четвртка поново на пијаци „Душановац”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *