Весић: Стублине добиле градску воду, данас почињу радови на водоводу од Грабовца до Вукићевице

Нема коментара Share:

03.07.2021.
Заменик градоначелника Горан Весић обишао је данас Стублине у Обреновцу где је завршена изградња примарног водовода, а потом и радове на изградњи последњих осам километара водовода од Грабовца до Вукићевице.

Весић је у дворишту куће породице Савић у Стублинама попио чашу воде са чесме и у разговору са њима нагласио да је вода основни услов живота и да грађани треба да имају једнаке услове у свим деловима Београда.

Он је у Вукићевици нагласио да је данас велики дан за Обреновац јер управо почињу радови на последњих осам километара водовода који ће, када буде завршен, омогућити да више ниједна кућа на територији Обреновца не буде без воде.

– То значи да ће у ово време следеће године свака кућа на територији ове општине имати воду. Ових последњих осам километара се гради од Грабовца до Бањана, укључујући Дрен, Орашац и Вукићевицу. Град Београд је заједно са Општином Обреновац уложио само ове године око 500 милиона динара у водоснабдевање у Обреновцу. Од пет бунара, колико има њихов водовод, три су ревитализована – рекао је Весић.

Он је додао да је проблем са водоснабдевањем овде присутан деценијама. 

– То је ситуација коју смо затекли, која у овој земљи постоји деценијама, а на нама је да овај проблем решавамо. Срећан сам што ће Обреновац бити једна од општина у којој ће свако домаћинство бити снабдевено водом – навео је заменик градоначелника, додавши да је Обреновац и једина општина у Београду у којој свака школа има фискултурну салу.

Весић је најавио да ће у наредном периоду кренути да се ради пијаца, те да она треба да буде уређена као Палилулска или сутра Каленић пијаца, јер не постоје грађани другог реда.

– Најважнији пројекат за Обреновац је Бг воз, односно повезивање Обреновца преко Бг воза са центром Београда. То је пројекат који вреди 1,2 милијарде евра. Радимо, између осталог, повезивање железничке станице у Земуну према Сурчину, а у наставку ће та линија ићи према Обреновцу. Када то будемо завршили, а за то нам треба четири године, из Обреновца ћете моћи да дођете возом до центра Београда у шпицу на 20 до 25 минута, а ван шпица на 45 минута. То ће онда значити да смо потпуно повезали све наше општине и да смо коначно почели да функционишемо као једна целина, као један град – рекао је Весић, додајући да се поред овога раде и велики инфраструктурни пројекти.

Он је додао да је разговарао са грађанима и да свакако постоје и други проблеми, али да ће Град Београд учинити све да  услови живота буду бољи.

– У оквиру кинеског аранжмана који спроводи Влада Републике Србије, у Обреновцу се гради фабрика за прераду отпадних вода. Она подразумева комплетну секундарну канализацију за целу општину, што значи да ћемо коначно решити и проблем канализације – рекао је Весић.

Он је поменуо да је посебно срећан што ће бесплатне таблете добити ћаци од трећег до шестог разреда и у Обреновцу, те да ће деца у овим селима добити оно што немају ни ђаци у Бечу, Паризу или Риму. 

Председник општине Обреновац Мирослав Чучковић истакао је да захваљујући системском улагању, Обреновац сада са 500 литара воде у секунди. 

– Нисмо имали проблема са снабдевањем ових крајњих рубних делова општине и вишеспратница у самом центру Обреновца. Изградњом ових последњих осам километара људи ће добити комплетну инфраструктуру, а циљ је да млади људи не напуштају ова села, већ да овде живе пристојно као и у било ком другом делу Београда – рекао је Чучковић.

Председник Месне заједнице „Вукићевица” Александар Арсеновић подсетио је да одавде има укупно 24 поласка дневно у Систему Бус плус, као и да је велика ствар која је урађена за становнике овог дела Обреновца изградња дома ове месне заједнице. 

– Изградња овог дела водовода је изузетно важна за житеље Вукићевице, јер ће добити градску воду – рекао је Арсеновић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Трудимо се да Београд живи овог лета јер су Београђанке и Београђани то заслужили

Следећа вест

Радојичић: Преданим радом на реализацији неколико стратешких пројеката, ближимо се томе да Београд постане Зелена престоница

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *