Весић: Спољашњи базени на Бањици реновирани за двадесет дана

Нема коментара Share:

21.07.2021.
Заменик градоначелника Горан Весић обишао је данас реновиране базене на Бањици у оквиру СЦ „Вождовац” и том приликом истакао да је ово пример како базени могу да се среде и како посао може да се заврши за само двадесет дана уколико се ради у три смене.

– Било је потребно три недеље да базени, који три године нису радили, поново буду у функцији. Од данас у Београду имамо два нова базена које ће грађани моћи да користе, нова јер се суштински користе поново, а иначе направљена још 1973. године. Базени ће радити од сутра, а за све који желе да дођу наредна два дана биће слободан улаз – рекао је Весић.

Он је подсетио да је годинама трајао судски спор између Ватерполо клуба „Партизан” и Градске општине Вождовац, који је на крају добила Општина.

– Успели смо да пронађемо решење којим су сви задовољни, тако да ће базене користити сви грађани Београда, али Бањица остаје дом ватерполиста „Партизана”. Наиме, они ће овде имати апсолутно све услове, све термине који су им потребни, које неће плаћати како би могли да наставе да раде оно што су до сада, да праве најбоље ватерполисте који ће проносити славу Србије – нагласио је Весић.

Он је додао да ће следеће године бити реконструисани унутрашњи базени, те да ће ово постати уређен и диван простор какав и треба да буде на располагању Београђанима, као и ватерполистима „Партизана”. Заједно са Министарством омладине и спорта Град ће помоћи да Ватерполо клуб „Партизан” овде добије и додатне садржаје као што је балон, али и све друго што је потребно.

– Планирамо да следеће године започнемо изградњу пет отворених базена и то ће бити први пут после више од педесет година да Београд добије нове базене. Један ће бити у Борчи, други поред Хале „Александар Николић”, затим у Јужном булевару на Врачару, Земуну и Лазаревцу. Тада ћемо моћи да разговарамо са Министарством просвете, науке и технолошког развоја да се пливање уведе као обавезан предмет у основној школи јер има пуно деце која су непливачи, због чега се дешавају трагични догађаји – истакао је заменик градоначелника.

Председница општине Вождовац Ивана Томић Илић је изразила велико задовољство што су базени на Бањици реконструисани у веома кратком року.

– Три деценије ови базени нису били у власништву Општине Вождовац, а током последње три године нису били у функцији. Отварање је заказано за сутра и позивам све Вождовчане и Београђане да користе овај објекат, чије ће капије првог и другог дана бити свима отворене јер се карте неће плаћати. Осим тога, овде ће бити ниже цене карата у односу на друга градска купалишта – рекла је председница општине Вождовац и изразила захвалност Граду Београду и заменику градоначелника Горану Весићу на великој помоћи коју је у овом пројекту Општина добила од Града.

Директор базена СЦ „Вождовац” Никола Максимовић је истакао да је завршена реконструкција спољних базена, док се у наредном периоду очекују радови на санацији унутрашњих.

– Осим тога, очекују нас радови на гасификацији, будући да се читав објекат тренутно греје на мазут – рекао је Максимовић.

Председник ВК „Партизан” Јован Лазаревић је рекао да је реконструкција базена на Бањици прави потез у право време.

– Били смо у озбиљним проблемима, имали спор са Градом и Општином, али сада све иде у правцу који свима одговара – рекао је Лазаревић.

Напомена: У галерији се налазе и четири фотографије базена пре реконструкције

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Станари из Видовданске за годину дана добиће станове у новој згради на истој локацији

Следећа вест

Подељена дечја ауто-седишта

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *