Градоначелник Радојичић: Почетак школске године и вакцинација деце главна тема Кризног штаба

Нема коментара Share:

24.08.2021.
Градоначелник проф. др Зоран Радојичић изјавио је данас да су главне теме састанка републичког Кризног штаба биле почетак нове школске године и вакцинација становништва, укључујући и децу од 12 до 15 година.

– Долази до пораста броја позитивних на вирус корона, а најважније је зауставити тај тренд. Такође је важно да нову школску годину започнемо нормално, те да се даље прилагођавамо епидемиолошкој ситуацији. Постоје спремни модели, а Кризни штаб ће у складу с тим доносити одговарајуће мере – истакао је градоначелник за Београдску хронику.

Једна од важнијих тема на седници била је вакцинација деце, рекао је Радојичић, указавши да је председник Удружења педијатара Србије, професор Константинидис изнео јасан став Кризном штабу да деца од 12 до 15 година треба да се вакцинишу.

– На тај начин бисмо у значајној мери смањили циркулацију вируса и даље ризике од настајања нових сојева. Такође, важно је и питање вакцинације запослених у школама. Сви заједно радимо на сузбијању пандемије, а Београд као локална самоуправа ће све мере Кризног штаба применити у потпуности – навео је Радојичић.

Када је реч о реализацији пројекта „Тиршова 2”, Радојичић је најавио скори почетак припремних радова.

– Овом приликом са жаљењем истичем да је директор клинике и иницијатор идеје „Тиршова 2”, професор Душан Шћепановић преминуо. Велики део свог живота је посветио реализацији ове идеје, те му захваљујем у име свих Београђана – истакао је Радојичић.

Градоначелник је на питање о зазиданим прилазима неколико кућа у Гламочкој улици поновио да се морају заштити права тих станара.

– Мој став је да се мора водити рачуна о правима грађана који су се нашли у овој тешкој ситуацији. Уколико се испостави да су сви папири били у реду, Општина је морала да има увид у фактичко стање, као и да о томе води рачуна приликом издавања дозволе. С друге стране, у току је инспекцијски надзор и донеће се одговарајући закључци. Општини и инспекцији дао сам налог да преиспитају све папире које поседује инвеститор и верујем да ће донети одговарајуће одлуке у интетесу наших суграђана – закључио је први човек престонице.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Рaдojичић: Бeoгрaд у нaрeднa двa мeсeцa дoбиja пет нoвих вртићa, „Врaчaркo” jeдaн oд нajвeћих

Следећа вест

Пожар на депонији у Винчи потпуно локализован

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *