Београдски симболи колоризовани у розе као подршка оболелима од рака дојке

Нема коментара Share:

15.10.2021.
Јавно комунално предузеће „Јавно осветљење” саопштило је да ће колоризовањем у розе боју Палате Албанија, велике куполе Дома Народне скупштине, Бранковог и Моста на Ади, оболелима од рака дојке вечерас бити послате поруке подршке и истрајности у борби против ове болести.

Институт за јавно здравље „Милан Јовановић Батут”, уз подршку Града Београда, обележава Месец борбе против рака дојке. Према званичној статистици, карцином дојке је најчешћи злоћудни тумор међу женском популацијом у Србији. Годишње, у Србији од ове болести оболи око 4.600 жена, а умре око 1.600, док се у свету годишње разболи више од два милиона жена. Највећи фактори ризика оболевања су генетске предиспозиције, прекомерно конзумирање алкохола, дувана, гојазност и физичка неактивност.

Научна заједница у Србији активно води кампању како би се мобилисала шира друштвена заједница у циљу афирмације превенције и ране дијагностике болести, која је од изузетне важности. Обележавајући месец октобар као Међународни месец против рака дојке, уз паролу „Хајде да имамо времена за преглед”, биће организован низ пригодних активности које имају за циљ масовнији одзив на превентивне прегледе, наведено је у саопштењу из овог предузећа.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Добровољно давалаштво крви у склопу акције „Минут је до 12”

Следећа вест

Свечаном академијом обележен Дан општине Раковица

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *