Радојичић уручио поклоне деци Прихватилишта: Важно је да верујемо једни другима и да испуњавамо своја обећања

Нема коментара Share:

18.02.2022.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић обишао је данас Прихватилиште за децу Београда и том приликом уручио поклоне корисницима овог прихватилишта. Деци и младима од седам до 18 година градоначелник је уручио поклоне које је свако од њих записао на списак жеља, тако да је свако дете добило управо оно што је пожелело. 

– Симболично, свој мандат сам управо почео сусретом са децом из Прихватилишта. Комплетно реконструисано Прихватилиште смо отворили 2019. године у новој и модерној згради у Улици Живка Давидовића, где смо значајно поправили услове за боравак ове деце. У јануару ове године сам такође имао сусрет са малишанима и младима из Прихватилишта и тада смо разговарали о њиховим жељама, о томе шта би они желели да добију на поклон. Данас имам прилику да одржим своју реч и да их на одређени начин обрадујем. Важно је да обрадујемо децу која су се у одређеном тренутку свог живота нашла у кризној ситуацији, али још је важније да овој деци пошаљемо поруку да људима може да се верује и да, када нешто обећамо, они могу да нам верују да ћемо то испунити. Такође, и они схватају да и када они нешто обећају, требало би да одрже своју реч – истакао је градоначелник Радојичић.

Градоначелник је додао да је Град Београд у претходном периоду бринуо о потребама рањивих група суграђана и да је водио социјално одговорну политику, посебно према деци која су увек била у фокусу.

– Захваљујем свима који су дали свој допринос бољем социјалном статусу Београђана којима је подршка најпотребнија, бољем односу према деци и унапређењу услова за њихов развој, образовање и лечење. Захваљујем посебно запосленима у Прихватилишту, који дају свој допринос на дневној бази, како би олакшали живот овој деци. Деци која су прошла кроз Прихватилиште желим сву срећу у будућности – поручио је градоначелник Радојичић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: У петак почиње изградња канализације на левој обали Дунава

Следећа вест

Почела пријава за акцију „Уредимо заједно”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *