Одржано књижевно вече љубавне поезије „Женама Звездаре”

Нема коментара Share:

11.03.2022.
Члан Градског већа Фадиљ Еминовић присуствовао је књижевној вечери љубавне поезије „Женама Звездаре”, које је јуче одржано у Позоришту „Пан Театар” у организацији Градске општине Звездара, а поводом Међународног дана жена. Присутне је поздравио и председник општине Звездара Владан Јеремић.

– Драго ми је што сам са осталим посетиоцима и љубитељима писане речи имао прилику да уживам у стиховима Ане Смиљанић и Невенке Величковић, које су по професији лекари, али их то не спречава да се успешно баве писањем поезије и негују љубав према писаној речи. Није ретка појава да се лекари успешно баве писањем, а посебно ми је драго да градске општине препознају значај оваквих манифестација, па бих споменуо и недавно одржано књижевно вече и изложбу „Лекар мора да има душу” у организацији Градске општине Вождовац. Посебно је интересантно што су се у културне програме градских општина укључили лекари којима књижевност није примарно професионално усмерење – истакао је Еминовић и додао да посећеност оваквим књижевним вечерима говори о томе колико је важно да су грађанима доступни различити културни садржаји у свим градским општинама.

Стихове директорке Дома здравља Вождовац Невенке Величковић и докторке Ане Смиљанић казивали су глумац Владимир Стојковић Феба и глумица и новинарка Драгана Ковачевић Ракочевић. Вече су музички улепшали Андријана Марић и Дејан Ађанчић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Градска изборна комисија прогласила још две изборне листе

Следећа вест

Никодијевић: Београд спреман за организацију великих спортских такмичења

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *