Никодијевић: Београд спреман за организацију великих спортских такмичења

Нема коментара Share:

11.03.2022.
Београд је спреман за организацију великих спортских такмичења као што су Међународно атлетско дворанско првенство и Фајнал фор, изјавио је за ТВ Вести председник Скупштине града Никола Никодијевић.

Никодијевић је подсетио да ће се међународно атлетско дворанско првенство одржати од 18 до 20. марта, а Фајнал-фор од 27. до 29. маја, и да је Београд као домаћин увек спреман за овако велика такмичења.

– Светско првенство које ће бити одржано следеће недеље је највећи светски догађај после Олимпијских игара у Пекингу. Све припреме су готове и радујемо се што ће више од хиљаду спортиста који су испунили норму доћи на ово првенство за које је 150 земаља акредитовало своје новинаре. Овим ћемо послати једну дивну слику из Београда у свет – нагласио је Никодијевић.

Председник градског парламента је изјавио да је Београд поново домаћин Фајнал фора у кошарци, а да је то такмичење из 2018. године, чији је домаћин Београд тада био, оцењено као најбоље икада организовано.

– Управо из тог разлога је и Евролига одлучила да ове године додели домаћинство Београду јер знају да можемо у кратком временском периоду да организујемо добар догађај, а Београдска арена је опремљена свом неопходно техником за одржавање тако великих догађаја. Очекујемо велики број туриста и навијача као и 2018. године, када су нам сви хотелски капацитети били попуњени, а нема разлога да тако не буде и ове године – поручио је Никодијевић.

Он је најавио да ће многи светски познати клубови играти у Београду и да ће то бити прави спектакл. Што се тиче услова за организацију овог такмичења, они су индетични као и 2018. године, тако да је Београд спреман да дочека и велики број страних гостију.

– Што се тиче епидемиолошких мера, оне у целом свету попуштају, укинуте су ковид пропуснице, а верујем да ће ситуација у мају бити стабилизована и да ћемо имати један прави кошаркашки спектакл – закључио је Никодијевић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Одржано књижевно вече љубавне поезије „Женама Звездаре”

Следећа вест

Град Београд субвенционише пољопривреднике са 240 милиона динара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *