Градоначелник Радојичић угостио такмичарке 53. Међународног осмомартовског турнира за шахисткиње

Нема коментара Share:

01.04.2022.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић уприличио је данас пријем у Старом двору за такмичарке и представнике Шаховског савеза Београда поводом 53. Међународног осмомартовског турнира за шахисткиње 2022. године, који се одржава од 28. марта до 5. априла у Београду, у просторијама ШК „Црвена звезда”.

Градоначелник је такмичаркама том приликом честитао досадашње успехе, пожелео добродошлицу и похвалио организаторе турнира, који већ традиционално, дуги низ година успевају да организују овакав међународни догађај, којим је дат допринос популаризацији  шаха, те афирмацији и угледу Београда и Републике Србије у свету.

–  Поводом 2022. године коју је FIDE прогласила као „годину жене у шаху”, Град Београд подржава и афирмише шахисткиње, рад женских клубова и оваквих манифестација. У Србији постоји 420 шаховских клубова, а од тога 70 на територији Београда, чиме се шах као спорт рангира одмах после фудбала по броју клубова и такмичара – рекао је Радојичић.

Како је навео, Град Београд ће наставити да пружа подршку Шаховском савезу Београда и наставити да негује значајне спортске манифестације, као што је овај турнир.

– Много напора је уложено како би шаховска организација напредовала. Град помаже колико може, али смо свесни да је потребно још улагања у просторне капацитете пре свега, а онда и у саме клубове. Желим да се услови за  развијање овог спорта у Београду унапреде и сигуран сам да  ће тако и бити – закључио је градоначелник.

Селекторка женске репрезентације у шаху Ирина Чељушкина и директор турнира Дарко Божић захвалили су градоначелнику Радојичићу на пријему и изразили наду да ћемо успети да искористимо велики потенцијал и таленте наших девојака које се баве овим спортом.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Одржана 18. седница Градске изборне комисије

Следећа вест

Дечак који је избачен из приватног вртића биће уписан у државни

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *