Градоначелник Радојичић, домаћин Колективног венчања, пожелео срећу младенцима

Нема коментара Share:

29.05.2022.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић честитао је данас младенцима склапање брака у оквиру Колективног венчања које је одржано на платоу испред Старог двора. Реч је о манифестацији с традицијом дугом 23 године, чији је покровитељ Скупштина Града Београда.

Градоначелник Радојичић, који је био овогодишњи домаћин манифестације, пожелео је том приликом срећу младенцима.

– Живот је, као и данашње временске прилике када смо организовали ово колективно венчање, непредвидив, донеће много сунца и много кише. Због тога младенцима желим да честитам ступање у брак и поручим да све у даљем животу раде с мером ако желе да им љубав траје. То је моја најважнија порука у времену пуном изазова на глобалном нивоу. Када људи брину о својим најдражима и када се односе према животу с мером, онда буде све добро – поручио је Радојичић.

Градоначелник је додао да сваке године организовањем Колективног венчања Град Београд зрачи лепотом и младошћу, као и да је ова манифестација важна јер указује на значај идеје заједништва. 

– Тако је 26 парова, који су се ове године одлучили за колективно венчање, препознало значај институције брака, чиме су овом граду дали темеље за будућност. Богата традиција Колективног венчања довела је до тога да ова акција прерасте и у културну и туристичку манифестацију, а од 1999. године није одржана само 2020. године због неповољне ситуације коју је донела пандемија вируса корона. На овај начин, Град Београд будућим брачним паровима показује да су у граду који негује осећај заједништва и који мисли о њима. Драго ми је што младенци и на овај начин остварују себе, те постижу неке од њима најважнијих животних успеха и циљева. Поред Града, у томе су их подржали покровитељи и спонзори, те користим прилику да и њима захвалим јер су дали свој допринос. Желим посебно да нагласим да је Град Београд у протеклим годинама стратешки био опредељен за унапређење положаја породице, деце и младих и посебно ми је драго што је континуирано спроводио одговорну социјалну политику у овим доменима, између осталог обезбеђујући финансијску подршку породиљама, као и паровима у борби са секундарним стерилитетом, а такву политику ће наставити и у будућности – закључио је градоначелник Радојичић.

Уз подршку РТС-а, Поште Србије, ТОБ-а, Цебефа и бројних спонзора, за 26 парова испред Старог двора уприличен је богат културно-уметнички програм.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Спорт не сме да буде привилегија, већ право сваког детета

Следећа вест

Весић: Имовина Београда вредна 7,2 милијарде евра, већа је за 2,7 милијарди евра у односу на 2013. годину

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *