Весић: Спорт не сме да буде привилегија, већ право сваког детета

Нема коментара Share:

29.05.2022.
Заменик градоначелника Београда Горан Весић данас је својом покретном канцеларијом посетио Београдску асоцијацију за школски спорт која је поводом обележавања пет година пословања уприличила спортки догађај за малишане „Дечја школска радост” у СЦ „Мастер” у Земуну.

Весић је рекао је да је ова асоцијација најважнија спортска институција у граду.

– У Београду има савеза и клубова који су трофејнији, али нико нема више чланова. Сва деца која похађају школу су управо у њој. Она је популарнија од Звезде и Партизана и, без обзира на то ко за кога навија, сви су овде – истакао је Весић.

Он је изразио задовољство што је данас са децом јер је, како је навео, то и прилика за промоцију пројекта који је почео прошле године, а то је бесплатна школа спорта на територији Београда.

– Град је за овај пројекат обезбедио новац како би у свих 17 београдских општина по програму Факултета за физичку културу имали беспалатан програм у осам спортова за сву децу од првог до четвртог разреда, што је око 67.000 деце. На тај начин смо обезбедили да сва деца на територији града могу да се баве спортом, без обзира на то да ли њихови родитељи могу да плате школе спорта или не. Суштински је најважније да омогућимо деци да се баве спортом јер он не сме да буде привилегија, већ право сваког детета. Наравно, деца која су талентованија ићи ће у клубове. Зато сам срећан што је Град Београд из буџета одвојио довољно новца да можемо деци од првог до четвртог разреда да обезбедимо бесплатне школе спорта. Ширићемо у будућности обухват деце, тако да се надам да ћемо доћи до осмог разреда и тако ћемо једног дана поносно моћи да кажемо да нема детета на територији Београда које се не бави неким спортом. То је онда највећа победа Београда – закључио је Весић.

Јован Копривица из Београдске асоцијације за школски спорт изразио је задовољство и захвалност што је заменик градоначелника на прослави поводом обележавања пет година постојања ове асоцијације.

– Ми сваке године напредујемо и из године у годину имамо све више деце која су укључена у школска такмичења. Осим тога, имамо и специјално осмишљене програме за децу која нису у систему школских такмичења. Свега овога не би било да није велике подршке Горана Весића и секретарке за спорт и омладину Драгане Белојевић – нагласио је Копривица.

Догађају су присуствовали и Весна Ћилерџић, предсеница Београдске асоцијације за школски спорт, Момчило Станојковић, спортски директор БАШС, и Микица Китановић, директор СЦ „Мастер”.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Обележавање Међународног дана реке Саве

Следећа вест

Градоначелник Радојичић, домаћин Колективног венчања, пожелео срећу младенцима

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *