Нови контејнери на Звездари, Врачару и Чукарици

Нема коментара Share:

05.09.2022.
ЈКП „Градска чистоћа” наставља акцију замене старих и дотрајалих контејнера потпуно новим, саопштавају из овог градског предузећа.

У току данашњег и сутрашњег дана са терена ће бити повучено укупно 419 класичних надземних контејнера запремине 1,1 кубни метар. Од тога, на општини Звездара биће повучено 170 дотрајалих класичних контејнера који ће бити замењени са исто толико нових, запремине 1,1 кубик, и то у деловима насеља Војводе Влаховића, Велики Мокри Луг, Миријево и Звездарска шума са околним улицама.

Током 6. септембра на Врачару ће 49 старих класичних надземних судова за одлагање комуналног отпада, запремине 1,1 кубик, заменити нови контејнери истог типа, док ће на Чукаричкој падини 200 дотрајалих класичних надземних судова исте запремине бити замењено са 150 нових џамбо-контејнера, запремине 3,2 кубика.

Замена старих, дотрајалих и оштећених судова за одлагање комуналног отпада новим обавља се редовно, јер они представљају једну од главних карика у одржавању хигијене града. Из ЈКП „Градска чистоћа” апелују на све грађане да правилно одлажу отпад како би контејнери што дуже задржали изглед и функцију. Довољно је да се у ове контејнере не одлаже шут и други грађевински отпад, кабасти отпад, недовољно угашени пепео и жар, што су најчешћи узроци оштећења и изазивања ватре која доводи до трајног уништења контејнера.

Из „Чистоће” подсећају да је замена контејнера и промена технологије одношења отпада честа активност овог градског предузећа. Џамбо-контејнер запремине 3,2 кубика мења чак три класична надземна суда од 1,1 кубик, што доприноси побољшању комуналне услуге одлагања отпада и позитивно утиче на изглед престоничких улица. Ови контејнери заузимају мањи део јавне површине, а запримају веће количине отпада. Поклопци џамбо-контејнера су увек затворени па животиње луталице и птице не могу осипати отпад ван контејнера, који се иначе отвара помоћу ножне папуче, што суграђанима знатно олакшава њихову употребу. Осим унапређења комуналних ефеката, џамбо-контејнери имају и предност јер не поседују точкиће, па је њихово померање, изузев камионима „Градске чистоће”, готово онемогућено. Несавесним измештањем контејнера учесници у саобраћају доводе се у опасност, а нова технологија одлагања отпада у џамбо-контејнере решава и овај проблем, саопштавају из „Градске чистоће”.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Градоначелник Шапић: Квалитетнији друштвени живот за суграђане „трећег доба”

Следећа вест

Градоначелник Шапић: Ефикаснији комунални ред једнак за све

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *