Радно време занатских и трговинских објеката на територији Београда на Сретење – Дан државности Србије

Нема коментара Share:

13.02.2023.
Привредни субјекти који обављају занатску и трговинску делатност на територији града Београда радиће на Сретење – Дан државности Србије према следећем распореду:

– 14. фебруара – дежурни продајни објекти неспецијализованих трговинских формата, претежно прехрамбеног асортимана (хипермаркети, супермаркети, суперете, мини-маркети и др) морају да раде најмање од 9 до 18 часова;

– 15. фебруара (Сретење, среда) – дежурни продајни објекти могу бити затворени;

– 16. фебруара – дежурни продајни објекти морају да раде најмање од 9 до 12 часова.

На Дан државног празника – Сретење, 15. и 16. фебруара, неспецијализовани трговински формати у којима се обавља трговина на мало претежно непрехрамбеног асортимана и посебни трговински формати могу бити затворени.

Бензинске станице на државним путевима I и II реда и општинским путевима на територији града Београда радиће 24 часа, а остале бензинске станице у граду радиће од 6 до 20 часова.

Дежурни продајни објекти који у време државних и других празника обављају делатност, дужни су да распоред, почетак и завршетак радног времена истакну на видном месту објекта, најмање три дана пре дана државног и другог празника.

Сви трговински и занатски објекти за време државног празника, Дана државности Србије – Сретење, могу бити отворени и могу радити дуже од радног времена наведеног у саопштењу Секретаријата за привреду.

Како су саопштили из Велетржнице Београд, она ће радити оба дана празника 24 часа.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Савски венац богатији за двадесет стабала платана

Следећа вест

Недељни ред вожње за празник

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *