Одата почаст раднику „Београдских електрана” погинулом за време НАТО бомбардовања

Нема коментара Share:

04.04.2023.
Члан Градског већа Слободан Шолевић положио је данас венац на спомен-обележје Слободану Тришићу, раднику Јавног комуналног предузећа „Београдске електране”, који је погинуо 4. априла 1999. године на свом радном месту за време НАТО бомбардовања на Савезну Републику Југославију.

Вршилац дужности директора ЈКП-а „Београдске електране” Вања Вукић подсетио је том приликом да су на данашњи дан пре 24 године НАТО агресори извршили бомбардовање цивилне инфраструктуре у Београду.

– Погођен је резервоар са мазутом приликом чега је настрадао и наш колега Слободан Тришић. Након овог бомбардовања већи део нашег града је остао без топлотне енергије, а битно је рећи да је реч о цивилној инфраструктури која није била стављена у војне сврхе. То значи да су штету трпели обични грађани – рекао је Вукић.

Он је нагласио да је СР Југославија једина европска земља која је бомбардована после Другог светског рата, а на крају 20. века.

– Ово место је још једно у низу цивилних објеката у Београду које агресор није штедео у том налету. Тих дана нису гађана само енергетска постројења већ и школе и болнице. Погибија Слободана Тришића је ненадокнадив губитак за његову породицу и пријатеље који га се данас сећају са поносом. Поносни смо на једног храброг човека који је тих дана, као и сваки пут до тада, ревносно обављао своју дужност. Нека почаст Слободану Тришићу уједно буде и почаст свим радницима који су погинули током бомбардовања 1999. године. На нама је да их памтимо, јер свака озбиљна држава чува прошлост од заборава и у томе види предуслов за своју будућност – рекао је Вукић.

Венце су положили и чланови породице Тришић, представници менаџмента, синдиката „Београдских електрана” и колеге.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Промоција Светског дана здравља у петак на Тргу републике

Следећа вест

Екипе „Зеленила” на терену због оборених стабала и грана

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *