„Паркинг сервис” донирао медицинску опрему београдским породилиштима

Нема коментара Share:

07.04.2023.
На Светски дан здравља, Јавно комунално предузеће „Паркинг сервис”, у склопу акције „Беби паркинг-место”, донирало је медицинска средства купљена новцем од плаћања паркирања на 24 беби паркинг-места која су посебно обележена испред четири београдска породилишта и налазе се у зонском систему паркирања, саопштено је из овог градског предузећа.

Министарка здравља Даница Грујичић нагласила је да је акција „Беби паркинг-место” лепа акција једне друштвено одговорне фирме као што је „Паркинг сервис”, која је део своје зараде издвојила за београдска породилишта. Она је захвалила на томе и саветовала и другим предузећима да се угледају на „Паркинг сервис”.

Директор „Паркинг сервиса” Андрија Чупковић рекао је да је акција „Беби паркинг-место” покренута 2017. године, с циљем да на виши ниво подигне квалитет пружања услуга београдских породилишта.

– Поносни смо на ову акцију. Знамо да је ово што донирамо мало у односу на оно што држава улаже у здравство, али очекујемо да се и други укључе у овакве акције. Наша деца су нам најважнија и зато апелујемо на возаче да паркирају управо на овим беби паркинг-местима, јер тако помажу породилиштима. Такође их позивамо да паркирају и на ђачким паркинг-местима са којих, у оквиру наше друге акције, сакупљамо новац и донирамо наставну опрему основним школама – рекао је Чупковић.

Жељко Миковић, директор Гинеколошко-акушерске клинике „Народни фронт”, рекао је да ово породилиште сваке године од „Паркинг сервиса” на поклон добија нешто што jе неопходно, а ове године то је сонда за ултразвучни апарат, која ће се користити код високоризичних трудноћа.

Петар Сворцан, в. д. директора КБЦ „Звездара”, захвалио је на донацији два медицинска аспиратора и инфузионе волуметријске пумпе и рекао да ће опрема олакшати рад њиховом особљу.

Директор Клинике за гинекологију и акушерство УКЦС Александар Стефановић рекао је да опрема брзо застарева и пропада те да су због тога овакве акције преко потребне.

– Ове године смо се одлучили за кревете и нахткасне, које ће користити породиље, како бисмо побољшали квалитет њиховог лечења и комфор док леже у болници – рекао је Стефановић.

Управник Болнице за гинекологију и акушерство КБЦ „Земун” Томислав Стефановић захвалио је на донацији вакуум аспиратора и две медицинске (ЛЕД) лампе на стативу и изразио наду да ће ова акција још дуго трајати.

„Паркинг сервис” сваке године анкетира породилишта обухваћена овом сада већ традиционалном акцијом о њиховим потребама и набавља опрему која им је неопходна, наводи се у саопштењу.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Акције добровољног давалаштва крви

Следећа вест

Сусрет градоначелника Шапића са амбасадором Азербејџана

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *