Завршена седма сезона „Еко-квиза”

Нема коментара Share:

21.04.2023.
Републичко такмичење седме сезоне „Еко-квиза” завршено је данас у Београду победом вршачких основаца, саопштено је из ЈКП-а „Градска чистоћа”.

Ово градско предузеће је уз подршку Министарства заштите животне средине, Скупштине Града Београда, Секретаријата за заштиту животне средине и Секретаријата за образовање и дечју заштиту у школској 2022/23. години успешно завршило ову сезону такмичења.

Ученици виших разреда основних школа из Београда, Зрењанина, Вршца и Горњег Милановца са наставницима учествовали су у финалном надметању популарног квиза у ком су најбоље знање и вештине ове године показали ђаци ОШ „Паја Јовановић” из Вршца. Друго место освојили су ученици ОШ „Десанка Максимовић” из Горњег Милановца, треће место ОШ „Јован Дучић” из Зрењанина, док је четврто место заузела ОШ „Драгојло Дудић” из Београда.

Град Вршац ће бити домаћин финала осме сезоне „Еко-квиза” које ће се одржати наредне године.

Овогодишње републичко такмичење отворио је Душан Чаркић, помоћник министра заштите животне средине, а подршку основцима, између осталих, дали су и Ненад Радић, секретар за образовање и дечју заштиту, Марко Попадић, директор ЈКП-а „Градска чистоћа” и Владан Јеремић, председник градске општине Звездара.

Циљ овог квиза је подизање знања и нивоа свести о важности екологије, рециклаже и заштите животне средине, затим неговање и развој еколошког бонтона, али и усвајање лепих и корисних навика. „Еко-квиз” на занимљив и једноставан начин буди интересовање младих за област рециклаже и екологије, а континуирана едукација ће генерације које стасавају учинити еколошки освешћенијим људима који ће знати да без очувања и бриге о животној средини нема будућности, наводи се у саопштењу.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Психолошка подршка услед трагедије на Врачару

Следећа вест

Састанак градоначелника Шапића са амбасадором Сомалије

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *