Састанак градоначелника Шапића са амбасадором Сомалије

Нема коментара Share:

21.04.2023.
У склопу међународне сарадње, градоначелник Београда Александар Шапић састао се данас са амбасадором Сомалије у Србији Мухамедом Абдулахијем Ахмедом. Том приликом градоначелнику Шапићу уручено је позивно писмо Јусуфа Хусеина Џимале, гувернера регије Банадир и градоначелника Могадиша, у којем је изражена искрена жеља за даљим напретком и јачањем пријатељских односа између наша два народа.

Први човек Могадиша позвао је Шапића да посети главни град Сомалије.

„Србија је била вредан партнер Сомалији у нашим напорима ка развоју и изградњи мира, посебно након дугог грађанског рата у нашој држави. Штавише, Сомалија и Србија деле богату историју пријатељства, која датира још од формирања Покрета несврстаних шездесетих година прошлог века”, наведено је у позивном писму.

Градоначелник Шапић је захвалио амбасадору Сомалије на позиву и истакао колико Србија цени приврженост Сомалије међународном праву када је реч о Косову и Метохији. Нарочито је нагласио важност размене искустава у области образовања, с обзиром на то да постоји традиција школовања сомалских студената у нашој земљи. Према недавној најави председника Србије Александра Вучића, план је да се повећа број стипендија младим људима из ове земље, који би да студирају у Србији.

Амбасадор Сомалије и градоначелник Београда сложили су се око заједничког интереса за интензивирањем сарадње између два главна града.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Завршена седма сезона „Еко-квиза”

Следећа вест

Пролећно пуштање у рад београдских фонтана и чесама

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *