После три деценије, Београд добио директну авио-линију за Чикаго

Нема коментара Share:

17.05.2023.
Градоначелник Београда Александар Шапић присуствовао је данас поновном успостављању лета националне авио-компаније „Ер Србија” за Чикаго, који су озваничили председник Републике Србије Александар Вучић и амбасадор Сједињених Америчких Држава у Београду Кристофер Хил.

– Ово је важан и велики дан за нас, овде има много новинара који нису ни рођени када је престао да постоји лет између Београда и Чикага пре 31 годину. Данас је „Ер Србија” једина компанија у региону којом можете да летите у два велика америчка града: Њујорк и Чикаго. Не постоји ни боља компанија, нити бољи град за везу са САД. Ако погледате сатницу за полетање авиона, разумећете да он стиже у Чикаго у најбоље време – рекао је Вучић.

Он је захвалио америчким партнерима што су „Ер Србији” и у Њујорку и у Чикагу омогућили најбоље могуће услове и што наша компанија може да задовољи интерес свих људи из региона, да им обезбеди сигурност, удобност и веома брз превоз.

– Од Чикага до Београда лети се мање од десет сати, а од Београда до Чикага нешто мање од једанаест сати. То је невероватна уштеда у времену, када нема преседања, а осам хиљада километара пређете за тако кратко време – истакао је Вучић.

Он је додао да је лет Чикаго–Београд попуњен све до 3. јуна, а да за лет Београд–Чикаго има још много места. Подсетио је и да је Србија са САД пре десет година имала трговинску размену од 400 милиона, а данас 1,3 милијарде упркос великој удаљености. Констатовао је да то јесу неки успеси, али да верује да трговинска размена са САД може и мора бити много већа.

Навео је да линија са Чикагом повезује Србе са Србима, нашу огромну дијаспору, наше дивне људе који живе у средишњем делу САД, али који ће да имају добру конекцију и према Канади.

– Осим што ће повезати Србе са Србима, ово ће нас повезати и са америчким народом. Научићемо више о САД, а верујем и они о нама. Велика ствар за Београд и Србију јесте што ни у један од тих великих градова, у које смо увек били загледани, сада више не морамо да идемо преко Франкфурта, Минхена, Беча или Истанбула. Можемо да идемо из Београда. Огроман је то успех за нас и „Ер Србију”, честитам вам на томе – поручио је председник Србије.

„Ер Србија” је у прва четири месеца ове године оборила све рекорде. Остварено је преко девет милиона евра профита, а на рачуну у овом тренутку има 177 милиона евра, прецизирао је Вучић, а пренео Танјуг.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Потписан Меморандум о разумевању између Дубаија и Београда

Следећа вест

Градоначелник Шапић: Нови, јефтинији и ефикаснији систем јавног превоза, „Београд плус”, креће од сутра

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *