Свечано отварање летње туристичке сезоне у Скадарлији 17. јуна

Нема коментара Share:

06.06.2023.
На платоу код Скадарлијске чесме и испред Куће Ђуре Јакшића, у организацији Туристичке организације Београда и Удружења љубитеља Скадарлије, 17. јуна у 12 часова биће свечано отворена летња туристичка сезона у Скадарлији, саопштавају из ТОБ-а. Сезона ће почети свечаним чином подизања скадарлијске заставе, а част да то учини ове године припала је познатом глумцу Александру Срећковићу Кубури.

„Кодекс понашања у Скадарлији”, анегдоте из живота најпознатије боемске улице у Београду, песма Скадарлијске даме чуће се у суботу на платоу код Скадарлијске чесме и испред Куће Ђуре Јакшића у програму који су приредили познати глумци, певачи и реномирани уметници.

У ред уметника који су се свечаним чином подизања скадарлијске заставе уписали у историју Скадарлије улази наш познати глумац Александар Срећковић Кубура. Поред домаћина програма Милана Милосављевића, у програму учествују реномирана вокална уметница Данка Стојиљковић, глумица Народног позоришта и председница Удружења љубитеља Скадарлије Вјера Мујовић, затим вокалне солисткиње РТС-а и Радио Београда Весна Димић и Биљана Петковић, као и глумци Љиљана Јакшић и Бојан Хлишч, који ће наступати у пратњи оркестра „Скадарлијски момци”. Уметнички центар „Талија” ће извођењем грађанских игара увеличати атмосферу и улепшати амбијент у Скадарској улици.

На платоу испред Куће Ђуре Јакшића од 13 часова је на репертоару мини музички концерт у извођењу електричног гудачког квартета „Dinamika music”.

Током читавог дана за посетиоце Скадарлије биће приређен Мастер Крафт скадарлијски базар, продајна изложба ручних радова, уметнина, накита и домаћих производа наших произвођача, а скадарлијски угоститељи се спремају да срдачно дочекају све скадарлијске госте.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Шапић: На Бежанијској коси градимо велики спортски комплекс отворен за све

Следећа вест

„Београдски сајам” ове године организује шездесет манифестација

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *