Никодијевић: „Спортске игре младих” повезују децу из целог региона

Нема коментара Share:

16.06.2023.
Председник Скупштине града Никола Никодијевић присуствовао је данас у Спортском центру „Вождовац” на Бањици свечаном отварању манифестације „Спортске игре младих”. Бакљу којом је упаљена ватра пријатељства донела је наша млада, прослављена атлетичарка Ангелина Топић.

Никодијевић је истакао да је реч о једном добром пројекту који пре свега служи повезивању младих из држава бивше Југославије.

– Ово су јубиларне, десете по реду „Спортске игре младих” у којима учествују млади из региона. Драго ми је што смо данас из Београда послали једну дивну слику у свет и верујем да је ово изванредан начин да млади путем спорта и дружења науче да поштују различитости, да живе једни са другима. Ово је велики залог за њихову заједничку и бољу будућност – истакао је Никодијевић.

Председник градског парламента је нагласио да Град Београд организационо и финансијски подржава ову значајну манифестацију, те да ће то наставити и у будућности.

– Очекујем да ће у будућности у овој манифестацији учествовати још више деце, а постоји велико интересовање да се укључе још неке државе из бивше Југославије. Дечји осмех и њихова радост највећа су победа за све нас. Желимо да они заиста имају бољу будућност, те да са својим комшијама живе неоптерећени прошлошћу – закључио је Никодијевић.

Министар омладине и спорта Зоран Гајић је рекао да Влада Србије подржава ову манифестацију јер је спорт увек био значајан када треба повезати младе.

– Позивам све људе који желе добро да користе спорт као нешто што ће васпитати младе људе да на спортском борилишту покажу све добре особине које физичко вежбање даје. То је пре свега толеранција и поштовање противника – истакао је Гајић.

Оснивач и председник „Спортских игара младих” Здравко Марић захвалио је деци што их је сваке године све више и поручио да спортисти увек треба да им буду идоли.

Шеф делегације Европске уније у Србији Емануел Жиофре рекао је да је сјајно бити данас са децом, те им је пожелео успех у такмичењима.

– Такмичите се, али треба да се поштујете и да уживате. Желим вам да будете шампиони у овим играма, али и у животу – рекао је Жиофре.

Присутнима се обратила и представница спонзора, Компаније „Дунав осигурање”, Николета Шуберт, а догађају су присуствовали многобројни спортисти.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Награда „Исидора Секулић” свечано уручена у Кући краља Петра на Сењаку

Следећа вест

„Трофеј Београда 2023” у ашихара каикан спорту

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *