Награда „Исидора Секулић” свечано уручена у Кући краља Петра на Сењаку

Нема коментара Share:

23.06.2023.
Градска општина Савски венац приредила је манифестацију „Дани Исидоре Секулић” у Кући краља Петра на Сењаку, у оквиру које је уручена књижевна награда за 2022. годину, наводи се у саопштењу те општине.

Награда „Исидора Секулић” припала је књижевнику Драгану Стојановићу за књигу „Трипл Даблин” објављену у издању издавачке куће Досије-студио из Београда.

Признање књижевницима се односи за књижевно дело остварено у жанровима којима се бавила Исидора Секулић, а које је написано на српском језику и објављено у Србији током 2022. године, подсећа се у саопштењу.

Жири у саставу: Петар В. Арбутина (председник), Лаура Барна и проф. др Добривоје Станојевић саопштио је да су на конкурс пристигла 43 књижевна дела, а једногласном одлуком чланова жирија награда је заслужено припала добитнику, изјавио је члан Општинског већа Дејан Герић.

– Општина Савски венац негује традицију сећања на Исидору Секулић, јер као што њена дела трају и трајаће вековима, тако и ова књижевна награда постоји већ 50 година – указао је Герић.

Током другог дана манифестације, 23. јуна, у 18 часова биће одржана „Исидорина чајанка” у оквиру које ће бити представљено победничко књижевно дело и уприличен разговор са добитником награде, а све у оквиру пројекта „Исидора нас слуша”.

Програм првог дана манифестације је уприличен наступом Музичке школе „Даворин Јенко”, извођењем музичких нумера на клавиру и виолини. Такође, током свечаности посетиоцима су представљени цитати најзначајнијих Исидориних дела, истиче се у саопштењу.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Потписан Споразум о сарадњи између Општине Звездара и Фудбалског савеза Београда

Следећа вест

Никодијевић: „Спортске игре младих” повезују децу из целог региона

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *