Усвојено више планских докумената

Нема коментара Share:

20.06.2023.
Градски одборници усвојили су на данашњој седници више измена и допуна планова детаљне регулације, као и одлуке о изради планова детаљне регулације и просторних планова.

Главни урбаниста Марко Стојчић се осврнуо на неколико значајних планова, као што су План детаљне регулације подручја Раковица село на општини Вождовац, затим План детаљне регулације Ендија Ворхола уз Лазаревачки друм, као и одлуке о изради просторних планова за приградске општине.

– Ове одлуке ће омогућити општинама да наставе израду планске документације не би ли се задовољиле њихове потребе у смислу недостајуће инфраструктуре. Планом је такође предвиђено да се насеље Велика моштаница, које није плански разрађено, повеже са Савском магистралом (Обреновачки друм). Ту је и Одлука о плану генералне регулације у општини Брајево која се доноси на захтев ове општине како би се проширили капацитети спортског центра – рекао је главни градски урбаниста.

Он је рекао да је планом предвиђено измештање депоа јавног превоза из Блока 66 у зону иза насеља др Ивана Рибара, где се налази парцела намењена за депо аутобуса и трамваја.

Градски урбаниста је навео да је Линијски парк пројекат чија је реализација већ започета. То је, додао је, један од најважнијих пројеката у последњих и наредних десет година који се тичу уређења јавног простора, те да је оправдано наставити га.

Стојчић је навео да урбанизације дела Вишњичког венца без инфраструктуре нема.

– Има неколико предуслова да би се овај простор урбанизовао, а овде није планирана нека драматично већа изградња, већ се зацевљује канал Деспотовац, а планирани су и јавни садржаји за децу – истакао је Стојчић.

Говорећи о проглашењу заштите предела изузетних одлика „Ада Циганлија”, Стојчић је рекао да се овом одлуком јасно дефинише шта је на Ади Циганлији могуће радити, а шта није.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Комплетна реконструкција паркиралишта „Видин капија”

Следећа вест

Никодијевић: Очекује нас ребаланс буџета, од 2025. аутобуси млађи од 10 година

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *