Земунске тамбурице на Светски дан музике

Нема коментара Share:

22.06.2023.
Земунски тамбурашки оркестар представио се публици концертом „Звуци тамбуре” са препознатљивим репертоаром у оригиналним аранжманима на Летњој сцени Гардош, у оквиру нове сталне општинске манифестације у области културе под називом „Земунске променаде”, саопштено је из Општине Земун.

Љубитељи ове врсте музике напунили су гледалиште гардошке сцене, а добро увежбан оркестар се потрудио да са својим гостима, певачицама Весном Димић и Биљаном Петковић, певачем Мирком Росићем Пагијем, глумцем Браниславом Томашевићем и кантаутором Миланом Игњатовићем Раријем публици подари најлепше бисере класике, староградске и тамбурашке музике.

Председник Скупштине општине Земун Мирослав Гајић том приликом истакао је да општина, издвајајући средства за овакве догађаје, жели да настави у маниру доброг духа дружења који су Земунци неговали са краја 19. века, са певачким друштвима и позоришним дружинама, представама и кермесима, добротворним забавама по којима је Земун био препознатљив.

Циљ ове манифестације, која се први пут одржала под отвореним небом, јесте очување музичког наслеђа Земуна, неговање старих вредности и пружање савремене понуде квалитетног музичког живота у Земуну, уз концерте тамбурашке и класичне музике током календарске године. Земунске музичке свечаности у различитим формама део су културног наслеђа од 1961. године.

Концерт је одржан под покровитељством Градске општине Земун и у организацији Клуба матичне културе, који су на овај начин обележили и Светски дан музике.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Музичко-филмски фестивал на отвореном „Летњи дан – Матија Бан”

Следећа вест

Четврти „Мунзик фестивал” на Гардошу

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *