Музичко-филмски фестивал на отвореном „Летњи дан – Матија Бан”

Нема коментара Share:

04.07.2023.
Овогодишњи музичко-филмски фестивал на отвореном „Летњи дан – Матија Бан” биће одржан 7. и 8. јула на летњој сцени у парку на Бановом брду, у Пожешкој улици, саопштено је из Општине Чукарица.

Овај породични фестивал, који по седми пут организује Туристичка организација Чукарица, омиљено је место сусрета становника наше престонице свих генерација.

Фестивал почиње пројекцијом наставка култног филма „Муње” у петак, 7. јула, са почетком у 20.30 часова у летњем биоскопу на отвореном.

У суботу, 8. јула, од 19.30 часова за најмлађе посетиоце биће приређена дечја представа са анимацијом, док је у 20.30 часова за велико финале овогодишњег фестивала организован концерт Лене Ковачевић и Бојана Маровића.

Посетиоци ће бити у прилици да на платоу испред Основне школе „Јосиф Панчић” у Пожешкој улици погледају документарну изложбу „Писма са Бановца”, аутора Предрага Пеђе Милојевића. Поставка је посвећена великану по којем је Баново брдо добило име, тако да ће на паноима бити приказани најзначајнији подаци из биографије Матије Бана, а могу се прочитати и примери на који начин Чукаричани чувају сећање на овог писца и дипломату.

Улаз на све програме фестивала „Летњи дан – Матија Бан” је бесплатан, наводи се у саопштењу.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Отворен 51. филмски фестивал у Сопоту

Следећа вест

Земунске тамбурице на Светски дан музике

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *