Филмски фестивал у Сопоту затвара се у суботу

Нема коментара Share:

07.07.2023.
Филмски фестивал у Сопоту, 51. по реду, затвара се у суботу, 8. јула. Церемонија затварања фестивала у Центру за културу у Сопоту почиње у 21 час, када ће бити додељене фестивалске награде у категоријама за најбољу женску улогу, најбољу мушку улогу, најбољу режију, најбољи филм (Гран-при), као и награда публике, саопштили су из ЦЕБЕФ-а.

О наградама на 51. филмском фестивалу у Сопоту одлучивао је трочлани жири у саставу: Ана Мариа Роси – редитељка, Михаела Стаменковић – глумица, и Раде Радивојевић – композитор.

Фестивал ће се затворити дугометражним филмом редитеља и сценаристе Милоша Радуновића – „Олуја”. Ова ратна драма која прати етничко чишћење Срба на простору Републике Српске Крајине током операције Олуја испричана је из перспективе обичног човека, чији је једини циљ да заштити и сачува своју породицу, огњиште и село у коме је одрастао са друговима. Једну од главних улога у филму тумачи Јово Максић, а поред њега глуме и Златан Видовић, Давор Јањић, Марија Пикић, Љубиша Милишић, Маја Колунџија, Новак Билбија, Марко Баћовић, Јелена Човић, Иван Вујовић, Милица Станковић, Славко Лабовић и други.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Изложба „Посвета београдском школству”

Следећа вест

„Ситан вез” – вече фолклора и народне традиције

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *