Молба Београђанима да рационално користе воду за пиће

Нема коментара Share:
Молба Београђанима да рационално користе воду за пиће

12.07.2023.
„С обзиром на то да се налазимо у периоду са изузетно високим дневним температурама ваздуха и када је потреба за водом знатно повећана, апелујемо на све суграђане да савесним и одговорним понашањем, рационално и наменски користе воду из градског водовода”, наводе из Јавног комуналног предузећа „Београдски водовод и канализација”. На тај начин биће омогућено да сви Београђани имају довољно воде у славинама онда када им је најпотребнија, као и да се очува систем снабдевања водом.

Јавно комунално предузеће „Београдски водовод и канализација” је и ове године обавило све неопходне припремне радове како би спремно дочекало летњи период. У протеклим данима водоводни систем је био стабилан, а ангажовањем свих изворишних, производних и дистрибутивних капацитета обезбеђено је довољно пијаће воде за све потрошаче у Београду.

Из овог градског предузећа подсећају да се вода из система градског вoдoвoдa првенствено користи за пиће, припрeмање хрaнe, као и за oдржaвaњe личнe и хигијене дoмaћинствa.

„Београдски водовод” има разумевања за повећану потребу потрошача за водом током лета, али активности као што су: наводњавање пољопривредних и заливање зелених површина, пуњење индивидуалних резервоара, бунара и базена, поливање и хлађење плочника, тераса и дворишта, прање возила и злоупотреба хидраната представљају ненаменску и нерационалну потрошњу воде за пиће.

Извор текста и фотографије: http://www.beograd.rs

Претходна вест

Шапић: Нова апликација од данас на располагању Београђанима

Следећа вест

Шапић: Апликација „Београд плус” за плаћање карата и праћење линија ГСП-а активна од сутра

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *