Екипе „Чистоће” и сутра спроводе акцију сузбијања комараца

Нема коментара Share:

13.07.2023.
Екипе Јавног комуналног предузећа „Градска чистоћа” обављаће у петак, 14. јула, од 5 до 6.30 часова и од 18 часова до поноћи третман сузбијања одраслих јединки комараца на следећим локацијама:

– Прегревица и Кеј ослобођења – јутарњи третман од 5 до 6.30 часова;

– приобаље Саве од Дубоког до МЗ „Ушће”, приобаље Колубаре од ушћа Колубаре у Саву до МЗ „Пољане”, Забран, Пољане, Конатице, Руцка, Пећани, Сремачка шума, Бојчинска шума, насип од Тарзан плаже до цркве у Јакову, канали кроз поље у Бољевцима, део насипа уз Наутичко село – поподневни термин од 18 часова до поноћи.

Третмани ће се спровести уколико временски услови то буду дозволили.

Препарати које екипе ЈКП-а „Градска чистоћа” користе за третман сузбијања комараца регистровани код Министарства за заштиту животне средине и уписани у Привремену листу биоцидних производа, те грађани немају разлога за страх.

Уколико грађани примете повећану бројност комараца на одређеном локалитету, о томе могу да обавесте Сервисни центар Града Београда на број телефона 11-0-11 радним данима од 7 до 22 часа, и суботом од 8 до 14 часова.

Из „Чистоће” апелују на суграђане да екипама које изводе третмане сузбијања комараца омогуће несметан рад, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција на локацијама где се обавља сузбијање комараца.

Извор текста и фотографије:http://www.beograd.rs

Претходна вест

Награђени вуковци и њихови наставници

Следећа вест

Шапић: Нова апликација од данас на располагању Београђанима

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *