Концерт Фемија Кутија 23. јула у Барутани

Нема коментара Share:

21.07.2023.
Један од највећих живих афричких музичара, власник многобројних хитова и албума, вишеструко номинован за награду „Греми”, амбасадор Уницефа Феми Аникулапо Кути наступиће 23. јула у 21 час у Барутани, најављено је на данашњој конференцији за новинаре у Дому омладине Београда.

Тим поводом, секретарка за културу Наташа Михаиловић Вацић је истакла да је част и задовољство сваки пут угостити врхунског уметника и хуманисту Фемија Кутија којег београдска публика већ добро зна по фантастичној атмосфери коју „принц афробита” ствара на својим концертима.

– Феми Кути не доноси само своју музику већ и дубоко укорењену посвећеност правди и слободи. Његов глас одјекује широм света осветљавајући важне глобалне друштвене теме, подсећајући нас на важност међусобне подршке и разумевања. Концерт у Барутани је прилика да још боље упознамо Фемија Кутија, његову уметност и неуморну борбу за бољи свет. Они који су већ имали прилике да у Београду слушају његову музику на ранијим концертима уживаће у инспиративним тренуцима и незаборавном искуству будући да Феми у први план ставља не само ритам и хармонију већ и саму суштину човечанства кроз неуморно залагање за слободу, правду и једнакост – истакла је Наташа Михаиловић Вацић.

Феми Кути је истакао да је веома узбуђен што има прилику да са својом групом поново наступа у Београду.

– Концерт ће бити пун позитивне енергије и надам се да ће посетиоци искористити прилику да играју и уживају у музици. Желим да та позитивна енергија донесе свима мир, заједништво, разумевање, инспирацију и све друге ствари које су нам толико потребне у данашњем свету – истакао је Феми Кути.

Вршилац дужности директора Дома омладине Андрија Бојанић изразио је задовољство што је ова институција у прилици да организује концерт великог уметника и нагласио да су овакви концерти доказ колико Град Београд води рачуна о културним потребама и садржају који нуди Београђанима.

Кути у Београд долази у пратњи свог великог бенда „The Positive Force” који, како музички критичари широм света кажу, чини да наступ изгледа као три шоуа у једном. На месту перкусионисте наступаће и наш истакнути музичар Игор Винце, који већ више од једне деценије наступа и сарађује са Фемијем Кутијем.

Извор текста и фотографије: http://www.beograd.rs

Претходна вест

Три домаће представе на 57. Битефу

Следећа вест

Изложба „Теслини доприноси медицини” на Гардошу

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *