Потписани уговори за субвенционисану уградњу соларних панела

Нема коментара Share:

21.07.2023.
У Градској општини Земун уприличена је свечаност потписивања уговора између Општине, извођача радова и 16 домаћинстава за реализацију друге фазе пилот-програма енергетске санације, који се у Земуну спроводи у оквиру Националног програма енергетске санације стамбених зграда, породичних кућа и станова.

Дан раније, нови уговор о суфинансирању програма енергетске санације „Чиста енергија и енергетска ефикасност за грађане Србије” потписан је између Градске општине Земун и Министарства рударства и енергетике.

За програм „Чиста енергија и енергетска ефикасност за грађане Србије” на име субвенција биће издвојено 50 милиона динара, а Градска општина Земун учествоваће са најмање 20 милиона динара. 

– Данас смо са 16 власника породичних кућа потписали уговоре о суфинансирању уградње соларних панела. Појединачна субвенција по уговору износи 420 хиљада динара. Субвенције које грађани могу остварити на јавном позиву најисплативије су за више понуђених мера и на тај начин са 50 посто субвенције могу изнети и до 65 процената вредности инвестиције. Уградња соларних панела је изузетно важна мера. Домаћинства, поред уштеде комерцијалне струје, постају и произвођачи електричне енергије користећи сунце као обновљиви извор енергије – изјавио је председник Скупштине Градске општине Земун Мирослав Гајић.

Он је подсетио да је Земун једна од првих градских општина која је почела с реализацијом пилот-пројекта у оквиру којег је чак 112 домаћинстава и стамбених заједница у склопу прве фазе потписало уговоре за замену столарије, постављање термоизолације или уградњу топлотних пумпи.

Пионирски подухват употребе обновљивог извора енергије за домаћинства и производње евентуалних вишкова изузетно су значајне мере енергетске санације и због очувања животне средине.

Извор текста и фотографије: http://www.beograd.rs

Претходна вест

Реконструкција Чингријине и околних улица на Звездари

Следећа вест

Реконструисане улице Радоја Дакића и Милоша Бандића

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *